Олимпийският шампион по фигурно пързаляне при танцовите двойки Роман Костомаров

...
Олимпийският шампион по фигурно пързаляне при танцовите двойки Роман Костомаров
Коментари Харесай

Роман Костомаров се завърна на леда

Олимпийският първенец по фигурно пързаляне при танцовите двойки Роман Костомаров се качи на кънки и направи първа подготовка на лед с протези на двата крайници.

Руснакът е с ампутирани крака, откакто през януари тази година беше признат в реанимация с тежка пневмония. В продължение на две седмици той беше подложен на апаратно дишане, вследствие на което кръвта се насищаше с О2 и се появиха затруднения. Освен двата крайници бяха ампутирани и пръстите на ръцете му.

„ Както дадох обещание, към този момент съм на леда. Споделям с вас къс фрагмент от подготовка. Само родителите ми видяха първите ми стъпки на леда като дете. Можете да видите, че се изучавам още веднъж и в този момент първите ми стъпки ще види цялата страна “, написа Костомаров и добави, че от историята му ще се получи добър филм.

46-годишният Костомаров завоюва златен орден дружно с Татяна Навка при танцовите двойки в Торино 2002. Двамата са още двукратни международни и трикратни европейски първенци, както и спечелили във финала на сериите Гран при.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР