Олимпийският шампион от Торино 2006 в танцовите двойки с Татяна

...
Олимпийският шампион от Торино 2006 в танцовите двойки с Татяна
Коментари Харесай

Местят Роман Костомаров в германска болница

Олимпийският първенец от Торино 2006 в танцовите двойки с Татяна Навка - Роман Костомаров, може да бъде изместен в болница в Германия. Целта е рехабилитация и слагане на протези, които да заменят ампутираните крака, оповестяват съветските медии.

Германски лекари към този момент са в Москва, с цел да приготвят фигуриста. Не всички съветски медици обаче поддържат концепцията за бързото протезиране на Костомаров, смятайки, че това е животозастрашаващо.

Известният фигурист е в болница " Комунарка " от три месеца и през това време е претърпял ампутация първо на двете ходила, по-късно и на част от дясната ръка, както и на всички пръсти на лявата.

Последните хирургични интервенции са спрели разрастващата се гангрена и гибелта на тъканите. Сега Роман е непрекъснато в схващане и записва гласови известия до сътрудниците си с заричане да се оправи, до момента в който лекарите възвръщат тежко повредения му от медикаменти черен дроб.

Твърди се, че първенецът към този момент е задоволително мощен, с цел да се подложи на процеса на протезиране и да получи изкуствени крака.

Немските експерти играят огромна роля в лекуването на олимпийския първенец. В продължение на три месеца те са съветвали съветски експерти по видеовръзка и са разговаряли със брачната половинка на Костомаров - Оксана Домнина. Последната е бронзова медалистка от Игрите във Ванкувър по фигурно пързаляне.

" При Костомаров пристигнаха двама професори, с цел да поправят лекуването. Сега лекарите търсят опция да го приготвят за живот с протези. Решението за вероятно пренасяне в Германия ще бъде взето от Роман и брачната половинка му ", сподели източник на REN TV.

Рехабилитаторът и претендент на медицинските науки Александър Шишонин поучава Костомаров постепенно да възвърне физическата си форма, преди да му бъдат сложени протези, написа bTV. 

Ръководителят на отделението по спортна травматология на Международния здравен център Максим Корольов също взе отношение по тематиката, припомняйки, че има пациент, който интензивно играе хокей с бионична протеза вместо крайник.

" Сега биониката е на доста високо равнище. Това е хирургическа намеса: към протезата са свързани сухожилия, мускули, невросензори. Ако това е протеза за ръка, тогава пациентите умерено могат да вдигнат чаша и могат да схванат дали е студена или гореща. Но това коства доста, доста пари ", не крие лекарят.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР