Олимпийският шампион от Рио 2016 Гил Робъртс беше оправдан в

...
Олимпийският шампион от Рио 2016 Гил Робъртс беше оправдан в
Коментари Харесай

"Страстна целувка" оправда олимпийски шампион от САЩ в дело за употреба на допинг

Олимпийският първенец от Рио 2016 Гил Робъртс беше оневинен в делото за приложимост на допинг. Ключът към позитивния излаз за американския спринтьор се оказа... буйна целувка, написа " Ню Йорк таймс ".

Съдът е приел тезата на Робъртс, че неразрешеното вещество пробенецид се е озовало в организма му след буйна целувка с приятелката му Алекс Саласар. Уточнението е, че по това време Саласар е страдала от зараза на синусите и е употребила медикаменти.

" Може да е имало целувка с език, само че по-важното е, че тя ме е целунала напълно скоро след приема на лекарството ", разясни спортистът, който завоюва олимпийското злато в щафетата на 4х400 с тима на Съединени американски щати.

От показанията на Саласар се схваща, че тя е криела от приятеля си здравословния проблем поради терзанията си, че това ще го принуди да прекара по-малко време с нея. Пред съда в Ню Йорк тя разказала, че се е заразила по време на фамилна отмора в Индия предишния март. Там ѝ бил постановен 14-дневен курс с антибиотик, който към този момент не се създава.


© Associated Press

Указанието било тя да изсипва наличието на капсулата върху езика си. По думите ѝ двамата с Робъртс се целували буйно, а тестът от урината на спринтьора била взета три часа след такава целувка - скоро след завръщането ѝ в Лос Анджелис.

За делото дошъл и професорът от Университета в Страсбург Паскал Кинтц, който взе участие в сходен случай през 2009 година Тогава френският тенисист Ришар Гаске се защитаваше след позитивна проба за кокаин. Той съумя да потвърди, че веществото е попаднало в тялото му след целувки с жена на име Памела в нощен клуб в Маями в навечерието на шампионат. При обжалването в Спортния трибунал в Лозана Гаске беше оневинен.

Саласар твърди, че към този момент е доста деликатна даже при приложимост на най-безобидните медикаменти.

Наскоро международният първенец в спринта на 100 метра Джъстин Гатлин уволни треньора си, който се замеси в контрабанда на неразрешени субстанции.

Преди година вицепремиерът и някогашен министър на спорта на Русия Виталий Мутко откри пояснение за съществуването на мъжки ДНК в пробите на две съветски хокеистки от олимпийските игри в Сочи през 2014 година
Според него мъжката ДНК може да бъде открита в женската допинг проба до пет дни след секс.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР