Олимпийският шампион от Пекин 2022 Марко Одермат спечели първия старт

...
Олимпийският шампион от Пекин 2022 Марко Одермат спечели първия старт
Коментари Харесай

Марко Одермат спечели първия старт за сезона по ски-алпийски дисциплини

Олимпийският първенец от Пекин 2022 Марко Одермат завоюва първия старт за сезона от Световната купа по ски-алпийски дисциплини за мъже. 25-годишният швейцарец победи в гигантския слалом в австрийския зимен център Зьолден, с цел да запише 12-а победа в кариерата си.

Одермат, който взе и Световната купа в алпийските ски за предишния сезон, стигна до триумфа за втора поредна година в Зьолден. Той беше водач след първия манш с 59.88 секунди и направи ужасно второ втурване за 1:04.84 минута, с цел да стигне до триумфа с общо време от 2:04.72 минути, предава Българска телеграфна агенция.

Той се качи на подиума във всичките 10 великански слалома по-късно съревнование през 2021-а, в това число завоюва и златото на олимпиадата в Пекин.

" Хубаво е да се върна ", сподели Одермат, който като състезател, спонсориран от " Ред Бул ", също отдаде респект на създателя на компанията за енергийни питиета Дитрих Матешиц, който умря тази нощ.

" Денят е печален. Надявам се, че съумях да дам на Диди нещо, което да вземе по пътя си ", добави той.

Втори на 76 стотни от секундата се подреди Жан Кранец (Словения), а третата позиция зае Хенрик Кристоферсен (Норвегия) с пасив от 97 стотни. Носителят на Световната купа за 2021 година Алекси Пентюро (Франция) приключи на 20-о място, на 2:09 секунди след спечелилия.

Състезанието мина без българско присъединяване. Следващият старт от Световната купа при мъжете е на 13 ноември в австрийския зимен център Лех/Цюрс.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР