Олимпийският шампион от 1980 г. Петър Лесов бе изгонен от

...
Олимпийският шампион от 1980 г. Петър Лесов бе изгонен от
Коментари Харесай

Отнеха акредитацията на Петър Лесов за световното по бокс заради бурни протести

Олимпийският първенец от 1980 година Петър Лесов бе изпъден от международното състезание по бокс за дами в Делхи поради жестоко държание и ще може да следи останалите срещи единствено като фен. 57-годишният българин е един от тримата треньори на българския състав.

Причината за отнемането на акредитацията на Лесов са бурните му митинги против съдиите при загубата на Станимира Петрова от индийката Соня Чахал. Световната шампионка от 2014 година срещна представителката на домакините в осминафинален дуел в категория до 57 кг, а съдиите присъдиха победа по точки за Чахал с 3:2 (29:28, 28:29, 29:28, 28:29, 29:28). Реферите от Англия и Киргизстан присъдиха победа за Петрова, само че тези от Австралия, Канада и Куба избраха индийката.

Лесов е бил доста сърдит от решението на съдиите и е хвърлил бутилка наоколо до кръга след оповестяването на крайния резултат.

" Съдиите са корумпирани. Резултатът не е обективен ", сподели Петрова пред репортерите след мача, представена от The Hindu.

" Международната федерация по бокс (AIBA) реши да отнеме акредитацията и затова правото да стои в ъгъла на кръга на треньора от делегацията на България Петър Лесов ", се споделя в известието на AIBA.

" По никакъв метод и при никакви условия няма да толерираме сходно държание, което е против полезностите и етичния кодекс на федерацията, изключително когато става въпрос за треньор ", допълват от федерацията.

От организацията допълват, че случаят ще бъде прегледан от дисциплинарната комисия на AIBA, която ще реши какви наказания да наложи на олимпийския първенец от Москва 1980.

Съдийството е един от най-сериозните проблеми в аматьорския бокс. Заради скандалните решения на реферите по време на олимпийските игри в Рио де Жанейро спортът е застрашен с изключване от олимпийската стратегия.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР