Олимпийският шампион на тласкане на гюле за хора с увреждания

...
Олимпийският шампион на тласкане на гюле за хора с увреждания
Коментари Харесай

Ружди Ружди донесе златен медал от Световното в Лондон

Олимпийският първенец на подтикване на гюле за хора с увреждания Ружди Ружди донесе златен орден за България от международното състезание по лека атлетика, провеждащо се в столицата на Англия - Лондон.

 Българинът Ружди Ружди сложи нов международен връх
Българинът Ружди Ружди сложи нов международен връх

Нашият параолимпиец тласна гюллето на 12.33м

Ружди завоюва купата с следващия си международен връх, откакто изпрати уреда на 12.47 метра. Миналата година в Рио де Жанейро българският първенец реализира рекордните за тогава 12.33 метра.

Ружди Ружди нанесе своя удар още в първия си опит, постигайки 11.45 метра, което е с 8 сантиметра повече от достижението на сребърния медалист Лех Столтман от Полша. Бронзът беше извоюван от иранеца Хамед Амири с 11.17 метра.

В оставащите опити българинът се концентрира в подобряването на планетарния връх. Във втория опит не му доближиха 10 сантиметра. Най-добър се оказа третият опит - 12.47 метра. След това Ружди направи фаул и реализира още две отлични достижения 11.83 метра и 12.20 метра.

Вторият наш съотечественик в конкуренцията Георги Киряков се класира осми с 9.19 метра реализирани от третия опит.

Ружди Ружди взе участие във втора дисциплинираност на международното състезание в Лондон. В неделя единствено 10 сантиметра лишиха българския лекоатлет от орден в мятането на диск. Тогава той изпрати уреда на 37.65 метра.

 Снимка 253815
Източник:

Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР