Олимпийският шампион на скок дължина от Лондон 2012 Грег Ръдърфорд

...
Олимпийският шампион на скок дължина от Лондон 2012 Грег Ръдърфорд
Коментари Харесай

Олимпийски шампион пропуска световното в Бирмингам

Олимпийският първенец на скок дължина от Лондон 2012 Грег Ръдърфорд (Великобритания) реши да не взе участие на Световното състезание по лека атлетика в зала на родна земя в Бирмингам от 1 до 4 март.
Ръдърфорд завоюва националната купа на закрито на 17 февруари с достижение от 7.80 метра, като остана надалеч зад квалификационната норма на ИААФ за дисциплината от 8.19 метра.

Той въпреки всичко получи право да се състезава на шампионата поради домакинската квота на Англия, само че реши да не се възползва, защото до неотдавна лекуваше травми на глезена и в региона на аддукторите и не се усеща добре квалифициран.

Освен това, Ръдърфорд акцентира, че желае да концентрира подготовката си към Европейския шампионат навън от 7 до 12 август в Берлин, където ще се стреми към невиждана трета поредна купа.

" Последните надпревари, в които участвах, демонстрират усъвършенстване, само че аз към момента не съм на равнището, на което желая да бъда ", разяснява 31-годишният Ръдърфорд.

" Решението не беше елементарно, само че реших, че ще бъде по-добре, в случай че пропусна международното състезание в зала. Искам да се приготвя оптимално добре и да стана първият играч на скок дължина с три следващи европейски трофеи. Ще упражнявам крепко през идващите месеци, с цел да бъда в топ форма за континенталното състезание през август ", сподели още той.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР