Олимпийският шампион Марко Одермат от Швейцария спечели гигантския слалом от

...
Олимпийският шампион Марко Одермат от Швейцария спечели гигантския слалом от
Коментари Харесай

Швейцарец спечели гигантския слалом в Алта Бадия

Олимпийският първенец Марко Одермат от Швейцария завоюва гигантския слалом от Световната купа по ски алпийски дисциплини за мъже в италианския зимен център Алта Бадия.

25-годишният швейцарец победи с общо време 2:38.27 минути, откакто беше най-бърз в първия манш с 1:20.04 минута и записа 1:18.23 във втория.

За Одермат, който е притежател на Големия бистър глобус за предишния сезон и на дребната международна купа в гигантския слалом, това е четвърти триумф за сезона и 15-и в кариерата.

" Това беше най-голямата ми борба, доста съм изтощен сега, само че се усещам доста благополучен. Хенрик и той свърши страхотна работа. Трудно беше, след Вал Гардена две следващи надпревари и тук доста мъчно трасе, само че се веселя, че съумях ", сподели Одермат след успеха.

Втори на 20 стотни остана Хенрик Кристоферсен (Норвегия), а трети се подреди олимпийският вицешампион Жан Кранец (Словения) с пасив от 92 стотни.

Носителят на Световната купа за 2021 година Алекси Пентюро (Франция) приключи на шесто място, на 1:41 секунди след спечелилия.

Марко Одермат е първи в генералното класиране за Световната купа със 796 точки, пред Александър Омод Килде (Норвегия) с 525 и Лукас Браатен (Норвегия) с 315 точки, който завоюва вчерашния старт тук, само че през днешния ден не приключи първия манш.

Одермат води и в дисциплината великански слалом с 360 точки пред Хенрик Кристоферсен с 265 и жан Кранец с 245 точки.

Световната купа по ски алпийски дисциплини за мъже продължава със слалома в Мадона ди Кампильо на 22 декември.


















17:00 18/12






























--> -->

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР