Олимпийският шампион Чад льо Кло трябваше да напусне тренировъчния си

...
Олимпийският шампион Чад льо Кло трябваше да напусне тренировъчния си
Коментари Харесай

Льо Кло: Атлетите трябва да продължат с подготовката си за Токио

Олимпийският първенец Чад льо Кло трябваше да напусне подготвителния си лагер в Турция, откакто графикът му бе нарушен, и има подозрения дали Игрите в Токио ще се проведат по проект.

Южноафриканецът дойде в Турция, откакто по-ранен лагер в Италия бе анулиран заради пандемията от COVID-19, само че в този момент е вкъщи в Кейптаун и нерешителен по отношение на бъдещите си проекти. “Няма проект отсега нататък. Нямам треньор, нямам подготвителни сътрудници. Мога да остана тук до Олимпиадата. Ако фитнес залите бъдат затворени тук, нямам проект В за басейн. Страшно е. Говорих към този момент с няколко индивида, които са безусловно закотвени по домовете си. Те не могат да упражняват пълноценно. Казаха ми, че Пени Олексяк, канадската олимпийска шампионка, не е плувала от 20 дни в Торонто”, стартира той за южноафриканския Sunday Times.

Плувецът призна, че седмицата е била турбулентна, в това число и обстановката в Турция. “В понеделник проектът бе да остана 6-7 седмици в Турция. Изведнъж, бе оповестена обсада на страната, а хотелите щяха да бъдат затворени. Разполагахме с 36 часа да напуснем страната. За благополучие, съумях да си купя билети същата вечер. Беше огромно премеждие. Една минута тренираш интензивно, всичко върви чудесно, а в идващия миг би трябвало да си тръгваш”.

Льо Кло призна, че има подозрения по отношение на провеждането на Игрите в Токио, само че има вяра, че спортистите би трябвало да продължат с подготовката си за Олимпиадата в японската столица. “Призовавам всички да останат фокусирани, като че ли Олимпиадата ще се организира по проект. Ако бъде отсрочена, то всички положени старания ще бъдат пренесени в интервала, когато тя се състои. Не спирайте да упражнявате, не правете грешката да си мислите, че тя няма да се организира, тъй като в случай че отнеме даже 1% от вас, ще загубите много”, прикани той своите сътрудници. Льо Кло е най-титулуваният олимпиец на Южна Африка със злато на 200 м бътерфлай през 2012 в Лондон, както и три сребърни оценки.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР