Олимпийският отбор по кърлинг за мъже на САЩ победи с

...
Олимпийският отбор по кърлинг за мъже на САЩ победи с
Коментари Харесай

САЩ спечели място в плейофите с победа над Великобритания

Олимпийският тим по кърлинг за мъже на Съединени американски щати победи с 10:4 Англия и завоюва място в плейофите. Американците приключиха груповата фаза на трето място и ще играят на полуфиналите против Канада, до момента в който британците ще срещнат Швейцария в тайбрек за противник на спечелилия от груповата фаза на шампионата Швеция.

Американците навлязоха във форма в съвършения миг и в последните си няколко мача скипът Джон Шустър прави чудеса. Днес той не сподели най-хубавото от себе си, само че пък получи помощ от капитана на британците Кайл Смит. В осмия енд Щатите водеха с 6:4 и пласираха четири камъка край бутона, само че с чукчето бяха британците. Смит обаче плъзна прекомерно едва своя камък и той не стигна до кръговете, което донесе четири точки на американците и отхвърли противниците им от последните два енда.

UNREAL! #USA #Curling beats #GBR 10-4 in only 8 ends.

Pull off the unthinkable with three straight wins over #CAN, #SUI and #GBR and they qualify straight to the semifinals!#PyeongChang2018 #Olympics #TeamUSA pic.twitter.com/8071bHTqHp
— Jeff D Lowe (@JeffDLowe) 21 февруари 2018 година

Канадците завоюваха с 8:3 против Дания, откакто Кевин Куи стартира мача с четворка още в първия енд. Шведите пък си разрешиха да изгубят с 2:7 против Норвегия, откакто към този момент си бяха обезпечили първото място в предварителната фаза.

Република Корея направи впечатляващ поврат и завоюва с 10:4 против Япония. Домакините на олимпиадата губеха с 1:3 след третия енд, само че четири и три точки в шестия и осмия енд оформиха цялостен погром, което изхвърли и двата азиатски тима от шампионата по кърлинг.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР