Олимпийският отбор по химия на България отново се представи страхотно

...
Олимпийският отбор по химия на България отново се представи страхотно
Коментари Харесай

Олимпийският ни отбор по химия се връща с три медала от Чехия

Олимпийският тим по химия на България още веднъж се показа ужасно на Международната олимпиада. Това оповестиха от Сдружението на олимпийските тимове по естествени науки (СООПН). Химиците прибавиха комплект от златен, сребърен и бронзов медали към над 40-те български оценки. В конкуренцията сили мериха над 300 възпитаници, от които наградени бяха повече от половината. Тазгодишният ни народен тим по химия е в състав:

- Петър Христов, 12 клас, СМГ - златен орден. Той се окичва със злато за повторно.
- Евгени Стателов, 11 клас, ЕГ Пловдив - сребърен орден
- Камен Петров, 11 клас, НПМГ София - бронзов орден
- Денислав Станчев, 12 клас, ПМГ Велико Търново
Президентите на Чехия и Словакия почетоха церемонията по награждаването. Участниците в олимпийските тимове по естествени науки у нас са възпитаници сред 8-ми и 12-ти клас. От основаването на българското олимпийско придвижване по естествени науки към 2017 година нашите възпитаници са съумели да донесат на страната ни общо 821 медала - 149 златни, 275 сребърни и 397 бронзови - от най-престижните интернационалните надпревари и олимпиади по астрономия, биология, информатика, математика, математическа филология, физика и химия.
Националният тим каца в София в 19:15 ч. с полет от Прага. Отборът ни по физика също се прибира тази нощ - в 23 ч. с полет от Мюнхен, откакто завоюва две сребърни оценки и бронз на най-голямата международна олимпиада по физика в Лисабон миналата седмица.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР