Олимпийският огън за отложената лятна олимпиада в Токио бе свален

...
Олимпийският огън за отложената лятна олимпиада в Токио бе свален
Коментари Харесай

Япония скри олимпийския огън, МОК ще го използва като символ за борбата с COVID-19

Олимпийският огън за отсрочената лятна олимпиада в Токио бе свален от обществен показ в Япония и не е ясно по кое време, къде и при какви условия ще се появи още веднъж, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс.

Огънят дойде в Япония от Гърция на 26 март, само че след отлагането на олимпийските игри за следващата година той бе изложен в североизточната провинция Фукушима, където трябваше да остане до края на април. Но откакто министър председателят Шиндзо Абе разгласи през вчерашния ден изключително състояние за битка против епидемията, огънят бе прикрит, с цел да не се събират доста хора към него, споделиха уредниците.

Olympic flame removed from public display in Japan https://t.co/LG0TrMhGKZ pic.twitter.com/cP6MYrZb2e
— The Hill (@thehill) April 8, 2020 Очаква се те да не го държат дълго, а горящият факел да бъде употребен от Международния олимпийски комитет (МОК) за рекламни цели и като знак на битката против пандемията.

" Идеята е факелът да бъде оставен да гори и да се демонстрира на света ", сподели Майкъл Пейн, някогашен маркетингов шеф на МОК. Очаква се огънят да се появи още веднъж следващата година в Япония за щафетата, която ще обикаля страната с него преди олимпиадата.

Пейн, който към този момент не работи за МОК, обаче загатна, че той може да се употребява и за по-различни цели. " Горящият олимпийски огън ще бъде мощен източник на ентусиазъм за света в тежи сложни времена ", сподели той.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР