Олимпийският огън за отложената лятна олимпиада в Токио бе свален

...
Олимпийският огън за отложената лятна олимпиада в Токио бе свален
Коментари Харесай

Япония скри олимпийския огън до догодина

Олимпийският огън за отсрочената лятна олимпиада в Токио бе свален от обществен показ в Япония и не е ясно по кое време, къде и при какви условия ще се появи още веднъж, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс.

Огънят дойде в Япония от Гърция на 26 март, само че след отлагането на олимпийските игри за следващата година той бе изложен в североизточната провинция Фукушима, където трябваше да остане до края на април. Но откакто министър председателят Шиндзо Абе разгласи през вчерашния ден изключително състояние за битка против епидемията, огънят бе прикрит, с цел да не се събират доста хора към него, споделиха уредниците, предава Българска телеграфна агенция.

Очаква се те да не го държат дълго, а горящият факел да бъде употребен от Международния олимпийски комитет (МОК) за рекламни цели и като знак на битката против пандемията.

"Идеята е факелът да бъде оставен да гори и да се демонстрира на света ", сподели Майкъл Пейн, някогашен маркетингов шеф на МОК. Очаква се огънят да се появи още веднъж следващата година в Япония за щафетата, която ще обикаля страната с него преди олимпиадата.

Пейн, който към този момент не работи за МОК, обаче загатна, че той може да се употребява и за по-различни цели. "Горящият олимпийски огън ще бъде мощен източник на ентусиазъм за света в тежи сложни времена ", сподели той.

Рекорден растеж нови случаи на заразяване с ковид бе регистриран през днешния ден в Япония - минимум 400 през последното денонощие. Така общият брой на инфектираните в страната доближи 4768, заяви публичната телевизия Ен Ейч Кей, представена от Ройтерс.

В Япония ще употребяват суперкомпютър за битка с COVID-19

Ако към сметката се прибавят и инфектираните над 1000 души на борда на круизния транспортен съд "Даймънд принсес ", който дълго време бе закотвен в японското пристанище Йокохама, откакто на борда му избухна зараза от ковид, броят на инфектираните в Япония надвишава 5800.

Най-сериозно остава ситуацията в Токио, където за денонощието са регистрирани 144 нови случая - също рекорден дневен приръст. Така в столицата към този момент има 1339 инфектирани.

Починалите досега в Япония са 109, след през последното денонощие са били регистрирани два смъртни случая, заяви организация Киодо, представена от ТАСС.

Броят на инфектираните в Япония към момента е доста по-малък, в сравнение с в редица страни в Западна Европа и Съединени американски щати, само че постоянният им растеж в някои региони накара премиера Абе да разгласи изключително състояние в Токио, Осака и други мощно наранени префектури.

Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния ковид в действително време:


Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР