Олимпийският и параолимпийският комитет на призовава спортистите да се откажат

...
Олимпийският и параолимпийският комитет на призовава спортистите да се откажат
Коментари Харесай

Забраниха на американските спортисти да използват смартфоните си на Олимпиадата в Пекин

Олимпийският и параолимпийският комитет на приканва спортистите да се откажат от персоналните си телефони в интерес на " еднократните " преди зимните олимпийски игри в Китай, които стартират идващия месец.

Това оповестява The Verge.

Комитетът предизвестява спортистите за това не за първи път. На спортистите и преди е говорорено за опасността от цифрово наблюдаване в

" Всяко устройство, канал за връзка, транзакция и онлайн интензивност могат да бъдат проследявани и следени ", споделят в Комитета.

Специалистите също по този начин предизвестяват за това, че устройствата на спортистите могат да бъдат компрометирани от злоумишлен програмен продукт. Както отбелязва WSJ, Англия, Канада и Нидерландия също са предизвестили своите спортистите да не внасят персоналната си електроника в страната.

През 2019 година Китай беше заловен в загадка апаратура на шпионски програмен продукт на телефоните на туристи, които пътуваха до региона на Синцзян. Тази строго охраняема зона е обитаема от уйгури, мюсюлманско етническо малцинство, което в Китай е подложено на затвор и изтезания.
...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР