Олимпийският и параолимпийски комитет на САЩ създаде работна група, която

...
Олимпийският и параолимпийски комитет на САЩ създаде работна група, която
Коментари Харесай

В САЩ преразгледат правилата, забраняващи на спортистите да правят политически пропаганди

Олимпийският и параолимпийски комитет на Съединени американски щати сътвори работна група, която да преразгледа разпоредбите, забраняващи на спортистите да вършат политически пропаганди по време на надпревари.

В писмо до спортистите се споделя, че новата комисия може да преразгледа устава, " в това число правото да протестирате ", оповестява вестник " Уошингтън Поуст ". " Ние също ще се застъпим за смяна в международен мащаб. "

Съединени американски щати е един от най-влиятелните членове на Международния олимпийски комитет (МОК) и може да упражнява напън за смяна на предписание 50 от Олимпийската харта, което не разрешава на участниците в олимпийските игри да вършат политически изказвания по време на Игрите.

Различни групи спортисти, в това число от Германия, към този момент подлагаха на критика правилото.

Британският вестник " Дейли Телеграф " заяви обаче, че МОК желае да резервира предписание 50, което да забрани на спортистите да стачкуват на Игрите в Токио 2020, които бяха отсрочени за идната година, от дейности като да вземем за пример коленичене по време на химни.

МОК не желае да спекулира какви наказания могат да бъдат наложени, само че Изпълнителният комитет ще бъде осведомен с броя на спортистите от няколко спорта и от няколко страни, които сега имат предпочитание да изразят мнение.

От олимпийския комитет на Съединени американски щати са съпричастни с митингите по отношение на расизма на разнообразни спортисти след гибелта на чернокожия Джордж Флойд, който умря при полицейския арест на 25 май.

Световната футболна централа ФИФА също съобщи, че не възнамерява наказания да бъдат налагани на играчите, протестиращи против расизма по време на мачове.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР