Олимпийският и европейски шампион в хвърлянето на копие Томас Рьолер

...
Олимпийският и европейски шампион в хвърлянето на копие Томас Рьолер
Коментари Харесай

Олимпийският шампион Рьолер изхвърча от световния финал на копие, Хофман също

Олимпийският и европейски първенец в хвърлянето на копие Томас Рьолер за следващ път няма да бъде измежду медалистите на международно състезание. 28-годишният немец остана финален в своята квалификационна група в Доха със 79.23 метра и не съумя да се класира за финала. Още една от немските звезди в копието отпадна от борбата за разпределението на медалите. Това е сребърният медалист от Европейското в Берлин през предходната година Андреас Хофман, който реализира 80.06 метра.

Световният отличник от Лондон 2018 Йоханес Фетер (Германия) ще пази купата си, откакто реализира най-хубавия резултат в квалификацията - 89.35 метра. Германия ще има още един представител във финала - Юлиян Вебер с 84.29 метра.

Водачът в международната класация за сезона Магнус Кирт (Етония) записа втория най-силен резултат в квалификацията - 88.36 метра. Общо седем състезатели се оправиха с квалификационната норма от 84 метра и ще вземат участие на следващия ден във финала, а 12-ицата се затвори от финландеца Ласи Етелятало с 82.26 метра. Сред финалистите са още олимпийският първенец от Лондон 2012 Кешърн Уолкот (Тринидад и Тобаго) с 84.44 метра, международният първенец от Пекин 2015 Джулиъс Йего (Кения) с 83.86 метра и сребърният международен медалист от Лондон 2017 Якуб Вадлейч (Чехия).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР