Олимпийските златни медалистки Анна Чичерова и Елена Лашманова са сред

...
Олимпийските златни медалистки Анна Чичерова и Елена Лашманова са сред
Коментари Харесай

IAAF отказа неутрален статут на две олимпийски шампионки

Олимпийските златни медалистки Анна Чичерова и Елена Лашманова са измежду 18-те съветски спортисти, чиито молби за безпристрастен статут, бяха отхвърлени от Международната асоциация на атлетическите федерации (IAAF). Двете не дават отговор на едно от главните условия на международната централа, с цел да могат да се състезават като неутрални спортисти - да нямат допинг случай в кариерата си.

Чичерова и Лашманова завоюваха олимпийските трофеи в Лондон през 2012 година в скока на височина и на 20 км спортно вървене.

37-годишната Чичерова даде позитивен тест за неразрешения стероид туринабил при наново проучване на съхранената й проба от Игрите в Пекин през 2008 година Родената в Армения атлетка, която завоюва и международната купа в Дегу през 2011 година, беше лишена от олимпийския си орден от Пекин, а по-късно и от сребърния си международен орден от Берлин 2009.

Тя беше осъдена за две години, само че олимпийското й злато от Лондон 2012 и международната купа от Дегу 2011 не бяха отнети от активите й.

Лашманова пък даде позитивна допинг проба за неразрешени хормони през 2014 година и получи 2-годишно наказване. 27-годишната рускиня не беше лишена от медали и парични награди, измежду които олимпийската купа от Лондон 2012 и международната в Москва през 2013 година

Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР