Олимпийските вицешампиони от ПьонгЧанг 2018 Вънцзин Суй и Цун Хан

...
Олимпийските вицешампиони от ПьонгЧанг 2018 Вънцзин Суй и Цун Хан
Коментари Харесай

Чудесен завършек на сезона за китайците Суй и Хан

Олимпийските вицешампиони от ПьонгЧанг 2018 Вънцзин Суй и Цун Хан (Китай) завоюваха купата при спортните двойки на международното състезание по фигурно пързаляне в японския град Сайтама.

Суй и Хан бяха втори след късата стратегия, само че завоюваха първо място във волната и със общ брой от 234.84 точки взеха втора международна купа в кариерата си след 2017 година.

Руснаците Евгения Тарасова и Владимир Морозов останаха втори с 228.47 точки и завоюваха сребърните оценки на второ следващо състезание на планетата. Трети са сънародниците им Наталия Забияко и Александър Енберт (Русия) с 217.98 точки. И трите двойки записаха рекордни оценки за сезона.

В класирането следват Чън Пън и Ян Цзин (Китай) с 215.84 точки и европейските първенци Ванеса Джеймс и Морган Сипре (Франция) с 215.19 точки.

Излизайки последни на леда за волната си стратегия Суй и Хан извършиха ужасно композицията си, която включваше паралелна композиция от троен-двоен двоен скок, троен салхоф и два скока от изхвърляне - флип и салхоф. Китайците бяха оценени със 155.60 точки и събраха общ брой от 234.84.

" Много сме щастливи, че показахме най-хубавото си осъществяване и спечелихме златните медали. Имахме сложен интервал, не успяхме да се подготвим добре, не тренирахме доста. Треньорите и всички в щаба ни доста ни поддържат. Да спечелиш международната купа за повторно е по-трудно, само че това стана с напъните на всички в тима ", сподели Суй.

Те пропуснаха по-голямата част от сезон 2016/2017, откакто фигуристката претърпя интервенция и на двата крайници напролет на 2016-а.

Двукратните европейски първенци Евгения Тарасова и Владимир Морозов останаха втори, откакто Морозов имаше грешки при два от тройните скокове.

Наталия Забияко и Александър Енберт взеха бронза и за първи път са измежду призьорите на международно състезание. те имат бронз от шампионата на Европа през предходната година.

Французите Ванеса Джеймс и Морган Сипре бяха едвам седми след късата стратегия, само че получиха трета оценка за волната и се изкачиха до пето място в крайното класиране.

В момента международното състезание в Сайтама продължава с късата стратегия при мъжете.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР