Олимпийските квалификации в борбата остават за следващата година, реши изпълкомът

...
Олимпийските квалификации в борбата остават за следващата година, реши изпълкомът
Коментари Харесай

Квалификациите за Токио в борбата остават за догодина

Олимпийските квалификации в битката остават за идната година, реши изпълкомът на Международната федерация по битка (UWW). Турнирите се придвижват огледално за 2021-а. Европейската пресявка трябваше да бъде в Унгария през предишния месец, а международната в София - в края на април. Само финалистите се снабдяват с квоти за Игрите, които бяха пренесени за 23 юли - 8 август идващото лято, поради епидемията от ковид.

От останалите континентални квалификации единствено панамериканската съумя да се организира, другите също са пренесени за следващата година.

"До първи юли тази година ще бъде конкретизиран спортният календар до края на 2020-а. През това време ще имаме диалози със страните-домакини дали ще могат да одобряват оставащите огромни шампионати. Може да се наложи и да променим датите на провеждането им. ", съобщи Цено Ценов, вицепрезидент на UWW и президент на Европейската федерация по битка.

Освен това членовете на Изпълкома по предложение на Цено Ценов дискутираха и международното следващата година в Норвегия.

"Обикновено в олимпийска година нямаме международно състезание, само че считам, че е добре да остане. Така ще дадем опция на доста повече състезатели за изява. Вече разговаряхме с домакините от Норвегия. Те имат подготвеност да отсрочат шампионата с един месец по-късно, т.е. за ноември, с цел да имаме по-голяма пауза сред олимпиадата и шампионата ", добави Ценов.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР