Олимпийските квалификации в борбата остават за догодина, реши изпълкомът на

...
Олимпийските квалификации в борбата остават за догодина, реши изпълкомът на
Коментари Харесай

Олимпийските квалификации в борбата остават за догодина

Олимпийските квалификации в битката остават за следващата година, реши изпълкомът на Международната федерация по битка (UWW). Турнирите се придвижват огледално за 2021. Европейската пресявка трябваш да бъде в Унгария през март, а международната в София в края на април. Само финалистите взимат квоти за игрите, които бяха пренесени за 23 юли - 8 август идващото лято, поради пандемията от ковид. От останалите континентални квалификации единствено панамериканската съумя да се организира, другите също са пренесени за следващата година.

" А до първи юли тази година ще бъде конкретизиран спортният календар до края на 2020 - съобщи Цено Ценов, вицепрезидент на UWW и президент на Европейската федерация по битка. - През това време ще имаме диалози със страните -домакини дали ще могат да одобряват оставащите огромни шампионати. Може да се наложи и да променим датите на провеждането им ".

Всъщност до края на 2021 останаха международни и европейски шампионати за по-малките възрасти - момчета/момичета, кадети/кадетки, юноши/девойки, младежи. България също е хазаин на едно от първенстата, а точно на континенталния шампионат до 15 година през месец юни.

Освен това членовете на Изпълкома по предложение на Цено Ценов дискутираха и международното следващата година в Норвегия. " Обикновено в олимпийска година нямаме международно състезание, само че считам, че е добре да остане - добави Ценов. - Така ще дадем опция на доста повече състезатели за изява. Вече разговаряхме с домакините от Норвегия. И те имат подготвеност да отсрочат шампионата с един месец по-късно, т.е. за ноември, с цел да имаме по-голяма пауза сред олимпиадата и шампионата ". Снимки: Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР