Олимпийските игри в Токио през 2020 г. бележат рекордни приходи

...
Олимпийските игри в Токио през 2020 г. бележат рекордни приходи
Коментари Харесай

Токио 2020 бележи рекордни приходи от спонсори, обяви МОК

Олимпийските игри в Токио през 2020 година бележат рекордни доходи от спонсори, разгласи Международният олимпийски комитет (МОК) при започване на седмицата след провеждането на 134-ата си сесия в Лозана. Сумата от спонсори от японския пазар надвишава 3 милиарда $, което е три пъти повече от всеки различен хазаин на летни олимпийски игри.

Японската аудитория е разчувствана от завръщането на олимпиадата в Токио. Това е трети път, в който японската столица ще одобри летни игри след 1940 и 1964 година

От МОК прецизираха, че 62 японски компании са спонсори на игрите и към този момент са подписали контракти с Токио 2020. Те са разграничени в три обособени слота взависимост от размера на партньорството.

" Това е невероятна сума и демонстрира какъв брой предан е японският бизнес на олимпийските игри. При това би трябвало да уточним, че три от най-големите компании на Япония " Тойота ", " Бриджстоун и " Панасоник " не попадат в тази категория, тъй като те са сътрудници на МОК ", сподели основният координатор на игрите Джон Коутс.

Олимпийският даде за съпоставяне приходите, генерирани от Лондон 2012. Тогава английски компании подписаха спонсорски контракти за 1.1 милиарда паунда. Тази сума беше усъвършенствана с малко от Рио 2016.

В последните години МОК среща огромни проблеми с намирането на претенденти за домакини на олимпийските игри – летни и зимни. При Токио проблем с организацията няма, както и с желанието на публиката, откакто 7.5 милиона души от страната са подали поръчки за билети за надпреварите. От МОК прибавят, че общо 7.8 милиона билета ще бъдат отпечатани, само че от тях 20-30% са непокътнати за сътрудници на организацията.

" Заявките са 7.5 милиона, което демонстрира поддръжката от японския народ за олимпийските игри и равнището на интерес в страната ", приключи Коутс.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР