Олимпийските игри в Токио може да не се проведат дори

...
Олимпийските игри в Токио може да не се проведат дори
Коментари Харесай

Провеждането на Олимпиадата зависи от откриването на ваксина за COVID-19

Олимпийските игри в Токио може да не се проведат даже и през лятото на 2021 година, в случай че до тогава не бъде открита и вкарана в приложимост ваксина против новия ковид. Това счита един от водещите международни здравни специалисти проф. Деви Сридхар.
Още предишния месец Организационният комитет в японската столица и Международният олимпийски комитет взеха решение да отсрочат Олимпийските и Параолимпийските игри с една година поради пандемията от COVID-19, само че даже това време може да не е задоволително съгласно професора от Университета в Единбург.
"Чуваме от учени е допустимо имунизацията да бъде открита по-бързо. Мислех си, че ще стане след година, година и половина, само че чуваме, че е допустимо да е по-скоро. Ако до една година получим ваксина, тогава провеждането на Олимпиадата е реалистично. Ако бъде открита ефикасна и налична ваксина, това ще промени всичко. Ако обаче това не се случи, провеждането на Игрите ми наподобява доста нереалистично ", разяснява Сридхар.
"Мисля, че те взеха вярното решение, като споделиха, че ще отсрочат Олимпиадата с една година и ще си оставят време за преценка. В дълготраен проект единственият метод да излезем от тази обстановка е науката ", добави професорът.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР