Олимпийските игри в Токио 2020 са генерирали рекордни приходи от

...
Олимпийските игри в Токио 2020 са генерирали рекордни приходи от
Коментари Харесай

Приходите от спонсорство на Летните олимпийски игри са над 3 млрд. долара

Олимпийските игри в Токио 2020 са генерирали рекордни доходи от спонсорство от над 3 милиарда $. Тази стойност е три пъти по-висока от всички предходни летни игри, заяви Международният олимпийски комитет. Американската компания за безалкохолни питиета Кока-Кола взаимно с китайската млечна компания Mengniu Dairy ще бъдат спонсори на всички олимпиади до 2023 година. Това включва четири летни и две зимни олимпиади, Параолимпийските игри и Младежките олимпийски игри. Други известни спонсори са фирмите Panasonic, Intel, Toyota, Samsung и Visa.

Ръководителят на Координационната комисия за Токио на Международния олимпийски комитет Джон Коутс съобщи, че споразуменията за спонсорство на локално равнище са достигнали количеството от 62 компании за всички три равнища на спонсорство. "Това се равнява на доходи, надвишаващи 3 милиарда $ от национални партньорства. Това е невероятна сума пари, която даже не включва партньорствата с Toyota, Bridgestone и Panasonic и техния принос към програмата, " означи Куотс. Трите японски компании имат обособени покупко-продажби с Международния олимпийски комитет като съществени спонсори на организацията на обща стойност стотици милиони долари.

Лондонските игри през 2012 година събраха рекордните по това време 1.1 милиарда $ от локални спонсори, а Олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 година се твърди, че са надвишили тази сума, въпреки че окончателните сметки бяха неточни, заради корупционни следствия, свързани със спортната самодейност. Международният олимпийски комитет се пробва да притегли нови градове за присъединяване в игрите.

В Япония идното събитие провокира огромен публичен интерес като 7.5 милиона жители са се записали за конкуренция с облага на билети посредством лотарийна система. Достъпни са към 7.8 милиона билета за Олимпийските игри, само че сред 20% и 30% от тях са непокътнати за интернационалните клиенти и спонсори. Летните олимпийски игри ще се проведат в Токио следващата година, а Зимните ще бъдат в Пекин през 2022 година.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР