Олимпийските игри са най-голямото и важно събитие в професионалната кариера

...
Олимпийските игри са най-голямото и важно събитие в професионалната кариера
Коментари Харесай

Американските спортисти ще имат по-голяма свобода да се рекламират в Токио 2020

Олимпийските игри са най-голямото и значимо събитие в професионалната кариера на един състезател. Силните ограничавания за рекламиране слагат предизвикателство пред състезателите, които пробват да си обезпечат спомагателни доходи.

Американският олимпийски комитет направи стъпка към смяна, откакто във вторник разгласи основаването на модифицирани маркетингови насоки за летните игри в Токио следващата година. Това ще разшири способността на спортистите да се популяризират на пазара.

На американските спортисти ще бъде разрешено да вземат участие в реклами по време на игрите, както и да получават приветствени известия и да благодарят на персоналните си спонсори.

Досега това беше неразрешено от разпоредбите на Международния олимпийски комитет (МОК). Организацията не разрешава на спортистите да работят и да бъдат свързани с персоналните си спонсори за интервала на осъществяване на игрите.

Правило 40.3 гласи, че " нито един играч, публично лице или различен човек от щаба няма право личността, името, фотографията или спортните му осъществявания да бъдат употребявани за рекламни цели по време на олимпийските игри ". Точката цели да отбрани най-вече спонсорите на националните олимпийски комитети.

На сесията си през юни МОК разгласи, че понижава рестриктивните мерки за рекламиране, и трансферира топката към спортистите. Според организацията състезателите би трябвало да подхващат дейности за смяна на ситуацията, като стартират договаряния със съответните национални олимпийски комитети.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР