Олимпийски шампион от Сеул 1988, бронзов медалист от Игрите в

...
Олимпийски шампион от Сеул 1988, бронзов медалист от Игрите в
Коментари Харесай

Ивайло Маринов - боксово величие за големия екран

Олимпийски първенец от Сеул 1988, бронзов медалист от Игрите в Москва през 1980 година, притежател на 8 златни медала от международни шампионати, 9 пъти републикански първенец! Ивайло Маринов е разгласен за най-хубавия български боксьор на ХХ век! Животът му е толкоз живописен, че заслужава да бъде разказан във филм. Този проект към този момент е задействан, а един от най-интересните епизоди сигурно ще е едно отказано предложение през 1981 година да напусне България.

" Отказвал съм доста пъти. Милиони марки ми предлагаха, аз отхвърлих. През 1981 година желаеха с контракт в Германия да ме вземат. Дойдоха едни пусти там да договарят, викат " Един милион ти даваме да останеш! " и аз ги питах " Имате ли море? ", " Нямаме! ", " За жал, Варна не я пущам! ", споделя Маринов.

Той е притежател на международната купа по бокс, лека категория, от 81-ва в Монреал и международен първенец през 82-ра в Мюнхен. Победа, която дори не помни!

" Аз го удрям както си желая, дори съм играл доста пъти с него и съм го побеждавал доста пъти. Но той като ме удари, аз не помня по какъв начин съм изкарал срещата. Пак съм го бил, само че не помня. После след 3 часа ми пристигна до главата и си крещя " О, правилно бе, по този начин беше! ", спомня си той.

Един от най-неприятните моменти в живота на Маринов е промяната на рожденото му име – Исмаил Мустафов, по време на Възродителния развой. Държавна сигурност взема решение да го спре от присъединяване и на международното състезание в Съединени американски щати през 1986 година Дори е свален наложително от самолета. За него се застъпва тогавашният заместник-министър на защитата адмирал Иван Добрев, който му връща паспорта и подсигурява за него, с цел да може да отиде на олимпийските игри в Сеул и да завоюва купа.

От есента на 2019 година артистът Ованес Торосян ще влезе в боксовите ръкавици на Ивайло Маринов, с цел да пресъздаде облика на първенеца на огромен екран! Двамата към този момент организираха първа взаимна подготовка, в която първенецът му сподели присъщи придвижвания.

" За пръв път ми се случва в моята кариера да изиграя жив човек, историческа персона. Историческа персона, тъй като Ивайло е история. И това е доста сложна актьорска задача. И доста се тормозя. Много общо има в актьорството и в бокса – един артист, когато излиза и си прави работата, както би трябвало, е тъкмо като един боксов мач. Този порив към успеха е общото. Той показа, че десният му прав бил мощен и мисля, че и моят десен прав е мощен! ", споделя Ованес.

Колкото и удари да е понасял в живота, историята на Ивайло потвърждава, че успеха и достолепието не се печелят с пари, а със сърце!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР