Олимпийски празник и факелно шествие по случай утрешния Ден на

...
Олимпийски празник и факелно шествие по случай утрешния Ден на
Коментари Харесай

Олимпийски празник и факелно шествие ще има довечера в Радомир

Олимпийски празник и факелно шествие по случай утрешния Ден на независимостта ще се състои тази вечер в Радомир, оповестиха от общината. Инициативата се провежда взаимно с локалния клуб " Олимпиец ".

В проявата ще вземат участие представители на пет образователни заведения в общината, посочи за Българска телеграфна агенция ръководителят на клуба Доротея Костадинова. Събитието е ориентирано към сближение на концепциите на спорта, литературата и разнообразни типове изкуства, символизира обединяването на знанието и успеха със устрема към реализация на всичко положително, уточни тя.

Шествието ще тръгне от площад " Свобода ", ще премине през централните улици на града, площад " Войнишко въстание " и ще се върне назад.

Радомирският клуб " Олимпиец " е основан преди 18 години от група ентусиансти, като е регистриран в социална изгода. Той е измежду най-активните в общината, съгласно кмета Пламен Алексиев.

Олимпийският огън е прекосявал два пъти през Радомир - на първо време през 1936 година на път към Германия и е бил носен от Васил Боборачки. Вторият път е през 1980 година за олимпиадата в Москва. Тогава притежател на огъня е бил Александър Колев, дружно с асистентките му Светослава Асенова и Любка Парушева, напомни още Костадинова.

На тържеството тази вечер ще участва Надежда Боборачка - внучка на носителя на олимпийския огън през 1936 г.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР