Олимпийската вицешампионка по фигурно пързаляне от Пекин 2022 Александра Трусова

...
Олимпийската вицешампионка по фигурно пързаляне от Пекин 2022 Александра Трусова
Коментари Харесай

Александра Трусова ще опита да изпълни скок от пет оборота

Олимпийската вицешампионка по фигурно пързаляне от " Пекин 2022 " Александра Трусова (Русия) желае да извърши петорен скок, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Поставих пет четворни скока във волната си стратегия, с цел да спечелвам надпревари. Разбира се, доста желаех първо да ги извърша чисто. Много ми е мъчно да заставам на едно място.

Трябва да изучавам нещо ново, харесва ми. В спорта би трябвало да победиш първо себе си. Трябва да се подобряваш непрекъснато ", сподели Трусова в изявление за канала Waction в YouTube.

Фигуристката добави, че желае да извърши скок от пет оборота преди всички останали.

" Петорен скок? Бих желала да се опитам да науча подобен. Ако се получи, желая да го направя първа. Не единствено измежду дамите. Все още никой не е опитвал петорен скок ", добави Трусова.

Тя е първата фигуристка в историята, която извърши четворен луц, дебелак и флип на надпревари под егидата на Международния кънки съюз. Рускинята беше първата, която направи два четворки в една стратегия, а също и първата, която приземи три четворки.

В Пекин 17-годишната Трусова стана първата фигуристка, която направи пет четворни скока в една стратегия. Тя е сребърна медалистка от Олимпийските игри, бронзова от Световно и двукратна бронзова медалистка от Европейски шампионати.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР