Олимпийската титла на Марсел Хиршер в комбинацията в Пьонгчанг даде

...
Олимпийската титла на Марсел Хиршер в комбинацията в Пьонгчанг даде
Коментари Харесай

Хиршер спечели злато и в гигантския слалом, Алберт Попов завърши 28-и

Олимпийската купа на Марсел Хиршер в комбинацията в Пьонгчанг даде криле на австриеца и той безапелационно завоюва надпреварата в гигантския слалом. След две четвърти места във Ванкувър и Сочи, този път шесткратният притежател на Световната купа в алпийските ски стъпи на най-високото ходило.

Хиршер безусловно разруши конкурените си и приключи с 1.27 секунди пред Хенрик Кристоферсен. Австриецът направи доста мощно втурване в първия манш и имаше близо 60 стотни задатък пред Алекси Пинтюро. Кристоферсен пък се показа зле и изостана с близо секунда и половина.

Във втория манш норвежецът направи удивително каране, дълго време беше водач, с помощта на най-хубавото си време, само че преднината на Хиршер беше прекомерно огромна, с цел да може да бъде стопена.

Пинтюро се задоволи с третото място, на единствено четири стотни зад Кристоферсен.

" Все още съм под страстта на надпреварата, не мога да се отпусна и да се насладя на момента. Радвам се от представянето си, бях убеден в спускането и знаех какво би трябвало да върша. Вече съм много изтощен и единствено очаквам да мине слаломът, по-късно не желая да виждам надпревари ", сподели Хиршер след финала.

 Хиршер не остави подозрение, че е най-хубав сега и добави второ злато.
© Reuters

Хиршер не остави подозрение, че е най-хубав сега и добави второ злато.

Австриецът изясни, че и в най-техничната дисциплинираност чака борба с Кристоферсен, както е през целия сезон в Световната купа.

Четвърти в гигантския слалом се класира словенецът Жан Кранец, пред други трим французи – Тома Фанара, Виктор Мюфа-Жанде и Матьо Февър. Топ 10 допълниха още Лейф Кристиан Нестволд-Хауген, Матс Олсон и Райън Кохран-Сигъл. Американецът беше 21-и след първия манш, само че във второто втурване даде трети резултат, с цел да завоюва 11 позиции. Олимпийският първенец в дисциплината от Сочи Тед Лигети приключи едвам 15-и.

 Алберт Попов приключи 28-и в гигантския слалом.
© Reuters

Алберт Попов приключи 28-и в гигантския слалом.

В гигантския слалом имаше и положително българско показване, като Алберт Попов влезе измежду първите 30 с ослепителен втори манш. 20-годишният скиор беше 34-и след първото втурване с 1:12.39, само че при второто минаване беше по-бърз с повече от секунда и записа 22-и резултат.

Другият български представител Камен Златков беше 59-и след първия манш, само че във втория падна и не приключи.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Пьонгчанг 2018 (193)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР