Олимпийската шампионка в гребането в дисциплината скиф от Пекин 2008

...
Олимпийската шампионка в гребането в дисциплината скиф от Пекин 2008
Коментари Харесай

Баскетболисти на Академик Бултекс 99 се включиха в благородна инициатива за децата с интелектуални затруднения

Олимпийската шампионка в гребането в дисциплината скиф от Пекин 2008 Румяна Нейкова и зам. кметът на Пловдив по спорта Георги Титюков откриха публично второто издание на фестивала на спорта и изкуствата. Инициативата, ориентирана към деца с интелектуални усложнения, се провежда от съдружие " Паралелен свят " и Атика Холидейз, със съдействието на пловдивския баскетболен клуб Академик Бултекс 99 и Община Пловдив. И в това си издание събитието под надпис " Щастливи за ръка " се организира през днешния ден и на следващия ден на Младежкия център край Гребната база, а позитивните страсти и отличното въодушевление превзеха децата и присъстващите още през цялото време.

Поддържайте тази самодейност, дано покажем, че светът е идентичен за всички, че всички ние сме равни, сподели Руми Нейкова. На откриването участваха още спотният шеф на Академик Бултекс 99 Тина Димитрова, която е душата на самодейността, мениджърът на клуба Асен Николов, деца от школата, баскетболистите от представителния отбор Младен Виткович, Питър Олисемека, Адриян Секулов и Венелин Христов, които поиграха баскетбол с децата. Също по този начин те наградиха със специфични значки младите очаквания от тима до 14 години на старши треньора Данчо Иванов, който предишния сезон записа неповторим требъл и завоюва шампионската купа, Купата на България и Балканската купа.



Проявата е замислена като уикенд на игри без бариери, в който спортът и изкуството да обединят преносими и по-малко преносими, високи и ниски, млади и по-млади по дух. Поканени са всички, без ограничаване във възрастта. Входът, естествено, е свободен. Това са два дни на обществено и занимателно ангажиране на хора от разнообразни възрасти, които ще вземат участие в спортни събития, изкуство и музика, обединени в желанието си да допринесат за общественото приобщаване на всички.

След откриването децата и присъстващите започнаха празника с крос " Тичай с усмивка ", а двудневната стратегия планува арт работилници и най-различни игри - тенис на корт, баскетбол, " Не се сърди дребосъче ", седящ волейбол, тенис на маса, зумба, музика, танци, бойни изкуства, кулинарен конкурс и други Припомняме, че предходната година Академик Бултекс 99 образува тим от деца с интелектуални усложнения и се грижеше за подготовката му за присъединяване на международното в Болоня през юни, на което завоюва купата.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР