Олимпийската шампионка по фигурно пързаляне от Пьончан 2018 Алина Загитова

...
Олимпийската шампионка по фигурно пързаляне от Пьончан 2018 Алина Загитова
Коментари Харесай

Руска фигуристка e най-младата в класацията на най-богатите знаменитости

Олимпийската шампионка по фигурно пързаляне от Пьончан 2018 Алина Загитова (Русия) е спечелила 1,1 милиона $ в границите на една година, оповестява списание " Форбс ".
18-годишната фигуристка е най-младата в класацията на най-богатите звезди до 40 години.
Списанието отбелязва, че във фигурното пързаляне не е допустимо да се печелят огромни суми от наградни фондове. Максимумът за спортния сезон е 146 хиляди $.
Загитова стана втора и трета в два стадия на Гран При, а на финала зае шесто място. Тези резултати й донесоха 25 хиляди $. Лидерът за сезона Альона Косторная е спечелила 82 хиляди $.
Част от приходите на Загитова е заплатата й като състезател от Министерството на спорта. Минималната ставка е 20 хиляди рубли на месец, а наградите се дават за сан и трофеи. Загитова като олимпийска шампионка получава президентска стипендия 52 хиляди рубли на месец.
Част от приходите на рускинята са от шоупрограми. Състезателката приключи кариерата си поради присъединяване в спектакъла на Татяна Навка " Спящата хубавица. Легендата за двете кралства ". Хонорарът й за 22 участия възлиза на 8,06 милиона рубли. През февруари 2020 година Загитова беше звезда в две шоупрограми в Доброград, които съгласно специалисти могат да костват на уредниците 1 милион рубли.
Най-големи суми Загитова печели от представления в Япония . Тя е актуалната олимпийска и международна шампионка, обичана доста в Япония, тъй че хонорарът й стартира от 10000 $ на присъединяване. През сезон 2019/2020 тя има към 20 шоупрограми в чужбина.
и. Сумите не бяха оповестени, само че съгласно експертите те варират от 100 до 200 хиляди $.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР