Олимпийската шампионка по бокс от Токио 2020 Стойка Кръстева слага

...
Олимпийската шампионка по бокс от Токио 2020 Стойка Кръстева слага
Коментари Харесай

Стойка Кръстева спира с бокса

Олимпийската шампионка по бокс от Токио 2020 Стойка Кръстева поставя завършек на спортната си кариера. Златната ни медалистка в категория до 51 кг, която е притежател на още две европейски трофеи, както и на два сребърни медала от международни шампионати, взе решение да се отдаде на треньорството.

" Събрахме се с целия екип и обсъдихме обстановката. Взехме решение да приключа кариерата си като играч и да се отдам на треньорска активност. Преценихме, че към този момент е късно да пускам подготовка за международното състезание, което ще е през декември, тъй като към този момент трябваше да съм почнала подготвителен развой и да съм в залата. Взех решението и ще продължа с работата си като треньор. Освен това считам да обърна по-голямо внимание на брачна половинка си и фамилията си ", разяснява решението си Стойка Кръстева.

Снимка: Reuters

Единствената олимпийска шампионка на България в женския бокс в началото постави завършек на кариерата си през 2018 година, откакто завоюва сребро от международното състезание. Само година и няколко месеца по-късно тя се върна в залата и още веднъж постави боксовите ръкавици, а при започване на август завоюва златен орден в Токио по решителен метод.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР