Олимпийската шампионка от Токио 2020 Ивет Горанова постигна пет поредни

...
Олимпийската шампионка от Токио 2020 Ивет Горанова постигна пет поредни
Коментари Харесай

Ивет Горанова на нов финал

Олимпийската шампионка от Токио 2020 Ивет Горанова реализира пет следващи победи, а на полуфиналите отстрани своята най-голяма съперничка Анжелика Терлюга (Украйна) и се класира за финала на Световното състезание по карате в унгарската столица Будапеща.

В категория 55 кг " кумите " Горанова завоюва в трагичен дуел против вицешампионката от Токио Терлюга с 6:4 в повтаряне на финала на олимпийските игри в японската столица преди две години. Срещата беше изключителна във всяко едно отношение.

Българката водеше с 5:4 минута и 17 секунди преди края, когато играта трябваше да бъде възобновена. Времето обаче не стартира да тече, двете си разменяха офанзиви и Терлюга в началото завоюва с 14:11. От българския щаб подадоха незабавно контестация поради съдийската неточност с времеизмерването, която беше почетена и срещата беше възобновена при 5:4 минута и 17 секунди преди края.

Горанова завоюва още една точка и победи Терлюга с 6:4, с цел да доближи до срещата за златото. Личен треньор на българката е Йована Прекович, олимпийска и европейска шампионка по карате.

" Това беше най-дългата, най-интересната среща на шампионата. Тя се играеше само на всички татамита и всички гледаха единствено тях двете. Беше извънредно трагично, само че Ивет сподели страховит темперамент и завоюва ", описа особено за Българска телеграфна агенция треньорът в националния тим Борислав Иванов.

Преди достигането си до полуфиналите българката, която е бронзова медалистка от последните два шампионата на планетата, се наложи на старта над Мадина Садигова (Азербайджан) с 2:1, след което преодоля и Асма Чариф (Франция). В третия си дуел Горанова победи Циу-Пин Ку (Тайван) с 6:0, а след това завоюва и против Фатеме Саадати (Иран) с 1:0.

На финала в събота олимпийската шампионка от Токио 2020 ще спори за златото с представителката на Турция Туба Якън, четирикратна европейска шампионка отборно и самостоятелно.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР