Олимпийската шампионка от Токио 2020 Ивет Горанова и Ангел Ленков

...
Олимпийската шампионка от Токио 2020 Ивет Горанова и Ангел Ленков
Коментари Харесай

Избраха олимпийската шампионка Ивет Горанова за каратист номер 1 за 2021г.

Олимпийската шампионка от Токио 2020 Ивет Горанова и Ангел Ленков бяха наградени за състезател и треньор номер 1 на годината на Българска Национална Федерация Карате. Церемонията се организира в Музея на спорта на Националния стадион " Васил Левски ".

Така година Горанова завоюва олимпийската купа в категория " кумите " до 55 кг и бронзов орден от международното състезание в Дубай.

" Щастлив съм персонално аз и цялото управление от постигнатото. Това е най-резултатната година в историята на федерацията. Представянето на българските спортисти на олимпийските игри в Токио даде мотив за наслада, оптимизъм и горделивост, само че за нас достиженията на Ивет Горанова са най-ярък израз на непреклонен дух. Цялостното й показване сподели, че България може да ражда гении, да ги отглежда и възпитава ", сподели президентът на централата Алексей Петров.

Той разкри, че федерацията е почнала самодейност, след съвещания с централите в Германия, Испания, Италия и Полша, да се позволи проучването на олимпийско карате в учебните заведения.

Петров разкри още, че през 2025г. България ще се кандидатира да одобри Европейското състезание по карате за мъже и дами.

Ивет Горанова беше наградена от Алексей Петров.

На второ място остана Александра Стублева, която завоюва сребърен орден в категория над 68 кг на Европейското състезание по олимпийско карате в Пореч (Хърватия). Тя не участва на награждаването, а от нейно име оценката одобри Петров.

" Александра има капацитета да завоюва всички трофеи в света ", сподели той.

Васил Ривов се подреди на трето място, откакто се класира седми на международното състезание в Дубай.

Ангел Ленков е треньор на годината. Отличени бяха още Роксана Атанасов и Франческо Пулео.

Алексей Петров им благодари особено и добави, че тримата ще продължат да работят с националния тим и през идващите четири години.

Награди получиха още Кристина Свиленова и Владислав Вакарелов, който завоюва бронзов орден от Европейското състезание за младежи.

В БНФКарате членуват 92 клуба.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР