Олимпийската шампионка Ивет Горанова не успя да спечели първата си

...
Олимпийската шампионка Ивет Горанова не успя да спечели първата си
Коментари Харесай

Украинка взе тежък реванш от Ивет Горанова

Олимпийската шампионка Ивет Горанова не съумя да завоюва първата си европейска купа в каратето. 22-годишната състезателка от Долна Митрополия позволи тежко проваляне във финала на кат. до 55 кг от шампионата на Стария континент в Газиантеп (Тур), отстъпвайки с 3:11 пред Анжелика Терлюга (Укр).

По подигравка на ориста точно 30-годишната украинка беше съперничка на Ивет във финала на олимпийския шампионат от игрите в Токио 2020 предишното лято, когато българката се наложи с 5:1. И през днешния ден Горанова бързо поведе с резултата, осъществявайки две светкавични офанзиви " юко " за по една точка и ранен задатък от 2:0.

Само че този път Терлюга съумя напълно да изземе самодейността и за секунди обърна развоя с " юко " и " ипон " след прецизен удар с крайник в главата за 4:2. Нашата националка върна една точка, само че до края разликата в интерес на противничката ѝ единствено набъбваше след още един " ипон ", два пъти " юко " и " вазари " за 2 точки секунда преди края.

Така Анжелика Терлюга взе гласовит реванш за провалянето в японската столица, прибавяйки четвърто злато от европейско състезание в кариерата си. Досега тя имаше една самостоятелна купа (2018) и две отборни (2018, 2019).

За Ивет Горанова пък най-големият триумф на континентално равнище остава златният орден от Европейските игри в Минск `19. На европейското състезание с изключение на днешното сребро тя има и един бронз - от Гуадалахара `19.

Това беше второто интернационалното присъединяване на българската каратека след олимпийския успех в Токио. На международното състезание в Дубай `21 предишния ноември тя завоюва бронзов орден - втори за нея от шампионата на планетата след Мадрид `18.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР