Олимпийската шампиона Белинда Бенчич изведе миналогодишния финалист Швейцария до победа

...
Олимпийската шампиона Белинда Бенчич изведе миналогодишния финалист Швейцария до победа
Коментари Харесай

Белинда Бенчич помогна за победа на Швейцария в Били Джийн Къп

Олимпийската първенеца Белинда Бенчич изведе миналогодишния финалист Швейцария до победа с 3:0 против Италия в първата среща от група " А " на шампионата " Били Джийн Къп ", импровизирано международно отборно състезание по тенис за дами.

Джил Тайхман избави мачбол и изведе швейцарките напред след триумф с 6:3, 4:6, 7:6(5) в първия сингъл против Елизабета Кочарето, а по-късно 12-ата в международната класация подсигурява триумфа след 7:5, 6:3 над Ясмине Паолини. Половин час по-късно Бенчич още веднъж излезе на корта и в тандем с Тайхман двете швейцарки завоюваха и мача на двойки против Паолини и Мартина Тревизан със 7:6(5) 6:1.

Испания също започва с 3:0 в група " С " над Казахстан.  Нурия Парисас Диас даде задатък на иберийките след трагичен триумф над Юлия Путинцева с 6:4, 2:6, 7:6(5), откакто навакса ранен пробив пасив в решаващия трети сет. Паула Бадоса обезпечи успеха след 6:2, 3:6, 6:4 над шампионката от " Уимбълдън " Елена Рибакина. Бадоса изоставаше с 1:3 гейма в третата част, само че осъществя поврат.В дуела на двойки Бадоса и Альона Болсова се оправиха с Путинцева и Ана Данилина с 6:4, 6:2.   Казахстан отпадна от конкуренцията с победа и загуба, до момента в който Испания и Англия ще играят в пряк конфликт за първото място, като на иберийките е нужна единствено една победа в трите мача, за са ке класират за полуфиналите.

В група " D " Съединени американски щати направи значима крачка към полуфиналите след триумф над Полша с 2:1. Даниел Колинс навакса ранен пробив недостиг в третия сет и даде задатък на американките след 6:4, 3:6, 7:6(2) над Магдалена Фрех, само че Магда Линете изравни след 6:4, 4:6, 6:2 над Медисън Кийс в мача на първите ракети на двете страни. В решаващата среща на двойки Коко Гоф и Кейти МакНали нямаха проблеми против Линете и Алиця Росолска и след 6:1, 6:2 донесоха триумфа на Съединени американски щати.В групата е още Чехия.

Словакия се наложи с 2:1 над Белгия в група " В " и с победа и загуба оглави класирането. Виктория Кузмова даде задатък на отбора си след 6:2, 7:6(7) над Изалин Бонавентюр, а Ана Каролина Шмидлова подсигурява триумфа с 5:7, 6:2, 6:3 над Марина Заневска. В дуела на двойки Кирстен Флипкенс и Елизе Мертенс се оправиха с Кузмова и Тереза Михаликова с 6:0, 6:3 и взеха първа победа за Белгия.В групата е още и Австралия, който надви над Словакия с 2:1 в първия мач от групата.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР