Олимпийската медалистка в алпийските ски Бланка Фернандес Очоа е изчезнала

...
Олимпийската медалистка в алпийските ски Бланка Фернандес Очоа е изчезнала
Коментари Харесай

Олимпийска медалистка изчезна, издирват я над 10 дни

Олимпийската медалистка в алпийските ски Бланка Фернандес Очоа е изчезнала и се търси от испанската полиция. 56-годишната легенда на зимните спортове е в неопределеност към този момент повече от 10 дни.

Испанските управляващи оповестиха, че черният автомобил Мерцедес А-класа, с който Фернандес Очоа е видяна за последно, е открит в едно от градчетата край Мадрид.



Първият сигнал до полицията за изгубването на Бланка Фернандес Очоа е подаден на 23 август от нейната щерка Оливия Фреснеда.

За издирването на бронзовата медалистка от слалома на Албервил`92 стана ясно, откакто фамилията й разгласява апел за помощ на страниците на в. „ Ел Паис “, написа Блиц.

„ Бившата скиорка е напуснала дома си без мобилен телефон, а кредитните й карти не са употребявани след сигнала за изгубването й. Освен планове автомобил, нямаме други следи по интервенцията от издирването “, оповестиха управляващите пред изданието.

Бланка Фернандес Очоа е родена на 22 април 1963 година в Мадрид. Тя взе участие на четири зимни олимпийски игри в интервала 1980 – 1992 година Със спечелването на бронза в Албервил тя стана първата испанка с олимпийски орден от зимна Олимпиада.

През 2014 година в изявление за испанска медия носителката на бронзово отличие в слалома признава, че ските са се били трансформирали в фикс идея, само че след края на кариерата си избира да играе голф.

Фернандес Очоа е една от петте братя и сестри от семейството, които вземат участие на олимпийски игри като част от испанския тим по ски. Останалите са Долорес, Франсиско, Хуан Мануел и Луис. Брат й Франсиско е първият испанец, спечелил златен орден от Олимпиада в ските. По време Сапоро`72 той победи в слалома.

Бланка Фернандес Очоа през спортната си кариера има 4 победи в Световната купа, 20 качвания на подиума и 69 финиширания в топ 10.



Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР