Олимпийската и световната шампионка Хана Йоберг постигна първата си победа

...
Олимпийската и световната шампионка Хана Йоберг постигна първата си победа
Коментари Харесай

Хана Йоберг спечели Малкия кристален глобус в масовия старт, но Вирер е голямата победителка

Олимпийската и международната шампионка Хана Йоберг реализира първата си победа за Световната купа по биатлон в последното съревнование за сезона в Осло, Норвегия. По този метод шведката завоюва Малкия бистър глобус в дисциплината всеобщ старт изпреварвайки лидерката Доротея Вирер. Голямата наслада обаче е за италианката, която през днешния ден приключи 12-та, само че това й беше изцяло задоволително, с цел да узакони успеха си в генералното класиране и да победи с Големия бистър глобус за първи път в своята кариера.

Иначе Йоберг приключи за 35:56.2 мин., а на + 1.3 сек. зад нея остана представителката на домакините Тирил Екхоф. Първи подиум в кариерата си пък записа американката Клеър Игън, която остана трета с пасив от + 10.4.

Преди днешния старт три биатлонистки имаха късмет за Големия бистър глобус, само че и трите не се показаха на задоволително високо равнище. 10-та се подреди победителката от спринта и преследването в Осло Анастасия Кузмина, която най-вероятно ще постави завършек на своята кариера. На позиция зад нея остана другата италианка Лиза Витоци, която записва пет неточности при стрелбата. Доротея Вирер пък остана зад нея, само че в последна сметка ще ликува с скъпото отличие. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР