Олимпик Марсилия проявява сериозен интерес към футболиста на Барселона Филипе

...
Олимпик Марсилия проявява сериозен интерес към футболиста на Барселона Филипе
Коментари Харесай

Олимпик Марсилия се чуди как да привлече Коутиньо

Олимпик Марсилия демонстрира сериозен интерес към футболиста на Барселона Филипе Коутиньо. „ L'Équipe “ оповестява, че френският клуб търси вярната формула, с цел да притегли бразилския плеймейкър. Заплатата на Коутиньо не е съвместима с финансите на Барселона. Бразилецът прибира по 12 милиона евро на година на „ Камп Ноу “. Тази сума не може да бъде задоволена и от Олимпик Марсилия, който изследва други способи да убеди бразилеца да подпише с тях.

Една от опциите е Олимпик Марслия да предложи на Коутиньо трансферен бонус на стойност 10 милиона евро и заплата от 6 милиона евро на година. Цифри, които не биха били равни на приходите му в Барселона.

Трансферната интервенция, която Олимпик Марсилия има намерение да реализира може да бъде улеснена благодарение на мощен спонсор. Френският тим ще играе в Лига Европа през този сезон и се класира непосредствено за груповата фаза.

Коутиньо дойде в Барселона през януари 2018 година с трансфер от Ливърпул. Английският клуб получи 120 милиона евро плюс още 40 милиона евро
бонуси. Договорът на Коутиньо с Барселона е до 30 юни 2023 година, а откупната уговорка, която е записана в него възлиза на 400 милиона евро. Смята се, че Барселона е подготвен да се раздели с Коутиньо за сума от порядъка на 50 милиона евро.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР