Олимпик (Марсилия) победи с 1:0 при гостуването си на шампиона

...
Олимпик (Марсилия) победи с 1:0 при гостуването си на шампиона
Коментари Харесай

Дербито между ПСЖ и Марсилия завърши с изненадващ победител и пет червени картона

Олимпик (Марсилия) победи с 1:0 при гостуването си на първенеца ПСЖ в огромното дерби на Франция от третия кръг на Лига 1. То приключи с пердах сред играчите на двата отбора и червени картони в седмата минута от добавеното време за Лейвин Курзава и Леандро Паредес от домакините, както и за Дарио Бенедето и Жордан Амави от гостите. След разглеждане на обстановката с VAR и Неймар видя аления цвят на картона в последните секунди.

Възпитаниците на Андре Вилаш-Боаш нанесоха втора поредна загуба на огромния си противник след гол на Флориан Товен (31) на „ Парк де Пренс “, а на телевизионните повторения останаха подозрения за засада, само че такава не бе доказана от VAR. След това противниците си означиха по още едно попадение, само че головете не бяха приети след намесата на VAR.

В 45-ата минута гостите желаеха дузпа за игра с ръка на Андер Ерера в наказателното поле, само че такава не бе отсъдена.

През втората част след пропуск на Неймар се стигна до 62-ата минута, в която Анхел ди Мария бе изведен зад отбраната и вкара, само че голът не бе зачетен поради засада на аржентинеца. Три минути по-късно и попадение на марсилци не бе зачетено поради противоречива засада. Товен шутира мощно, ударът му бе избавен, само че топката попадна в Бенедето, който означи, само че съдията подвигна ръката си за засада.

До края ПСЖ търсеше изравняването с всички сили, само че по този начин и не съумя да сътвори нещо кой знае какъв брой рисково пред вратата на противника.

След триумфа Марсилия излезе на пета позиция във краткотрайното класиране с 6 точки. ПСЖ записа втора поредна загуба и на нежеланото 18-о място без нито една точка. По-рано денем Монако надделя вкъщи Нант с 2:1 и се изкачи на върха със 7 точки.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР