Олимпиакос постигна 19-ата си победа през настоящия сезон в гръцкия

...
Олимпиакос постигна 19-ата си победа през настоящия сезон в гръцкия
Коментари Харесай

Саша Везенков блести пред погледа на скаута на Сакраменто Кингс

Олимпиакос реализира 19-ата си победа през сегашния сезон в гръцкия хайлайф, като остава единственият непобеден отбор в шампионата. Александър Везенков и съотборниците му съкрушиха Лаврио със 103:75 (29:18, 25:30, 25:15, 24:12) като посетители в отсрочен мач от 15-ия кръг на шампионата.

В залата на Лаврио бе видян вицепрезидентът на Сакраменто Кингс Фил Джабур, който е дошъл в Гърция с ясната цел да изгледа представянето на Везенков. Пред погледа на шефа на " кралете " Спортист №1 на България за предходната година сподели класата си и финишира с 18 точки, 7 битки, 4 асистенции и 1 открадната топка за единствено 20 минути, прекарани на терена. При стрелбата си звездата на Олимпиакос бе 8/12 от игра и 2/3 от наказателната линия.

Така грандът от Пирея, който към този момент си обезпечи лидерската позиция в постоянния сезон, усилва салдото си за акцията до 19-0 и в случай че завоюва оставащите си три мача, ще приключи постоянната фаза без нито едно проваляне. Лаврио пък загуби очаквания за попадане в плейофите и отборът остава на деветото място с актив от 5-14.

Олимпиакос не беше воден от своя старши треньор Йоргос Барцокас, който е болен. Гардът на отбора Шакийл МакКисик пък получи отмора и пропусна срещата.

Алек Питърс се подреди втори по ефикасност за спечелилите със 17 точки. Айзея Кенън, Костас Папаниколау и Костас Слукас нанизаха по 12 точки а Тарик Блек добави 11 и 5 битки.

Сейвиън Флег приключи с 19 точки и 6 битки за Лаврио. Теодорос Зарас вкара още 14, а Петрос Геромихалос се регистрира с 10 точки.

В петък Везенков и Олимпиакос не престават битката за първото място в Евролигата с посещение на Партизан. Срещата ще се организира в " Щарк Арена " от 21:00 часа българско време.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР