Олимпиадата в Токио, която беше отложена за следващата година заради

...
Олимпиадата в Токио, която беше отложена за следващата година заради
Коментари Харесай

Олимпиадата "Токио 2020" ще бъде открита на 23 юли 2021 г.

Олимпиадата в Токио, която беше отсрочена за идната година поради пандемията от ковид, ще се организира тъкмо 12 месеца по-късно от автентично плануваното. XXXII летни игри, които резервират името си " Токио 2020 ", ще бъдат открити на 23 юли и ще продължат до 8 август 2021 година, оповестиха уредниците. Параолимпийските игри пък ще се проведат от 24 август до 5 септември. Двете събития трябваше да се състоят надлежно от 24 юли до 9 август и от 25 август до 6 септември 2020 година

Новите дати значат, че за първи път в историята ще има по-малко от шест месеца пауза сред летните и зимните олимпийски игри. Следващият " бял " конгрес е плануван от 4 до 20 февруари 2022 година в Пекин.

Президентът на МОК Томас Бах разгласи, че новият интервал е бил препоръчан от ръководителя на организационния комитет на Токио 2020 Йоширо Мори. Изпълкомът на олимпийското придвижване пък го е приел единомислещо. " Целта на всички ни в този тежък миг е да дадем на Япония оптимално доста време да се оправи с следствията от ширещата се по света болест ", съобщи германецът.

По-рано изп. шеф на " Токио 2020 " Тоширо Муто разгласи, че спомагателните разноски ще бъдат " големи ". Според последните данни от бюджета, игрите трябваше да костват на домакините $12,6 милиарда, поделени сред организационния комитет, държавното управление на Япония и столицата Токио. Въпреки това, съгласно оповестен одит на държавното управление, то е похарчило надалеч по-голяма от тази сума – за продукти, които уредниците настояват, че са свързани единствено периферно с олимпийските игри.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР