Олимпиада по безопасност на движението по пътищата ще се проведе

...
Олимпиада по безопасност на движението по пътищата ще се проведе
Коментари Харесай

Олимпиада по безопасност на движението по пътищата

Олимпиада по сигурност на придвижването по пътищата ще се организира при започване на декември измежду възпитаници от 3 и 7 клас. Инициативата е на Столичната община, Министерството на образованието и Института за пътна сигурност. Днес възпитаници изпробваха тестванията пред кмета и просветния министър.

На Олимпиадата третокласниците ще вземат решение проби с 12 задания на хартия, сходно на листовките за водачите. Седмокласниците пък ще работят по дилемите онлайн. Днес на тестванията онлайн се пробваха два тима шестокласници от 119-то учебно заведение. Действията на регулировчика им се видяха най-трудни.

Българска национална телевизия: Какво се питаше там?

Георги, 6 клас: Последната задача със светофара, тя ме затрудни най-вече.
Целта на олимпиадата е да се направи моментна фотография на образованието по пътна сигурност.

Българска национална телевизия: Справиха ли се децата?

Богдан Милчев, Институт за пътна сигурност: Ами, приемливо. Основния пропуск не е на децата, а че пътната сигурност дълги години се неглижира в нашето общество.
В момента сигурност на придвижването се учи единствено в Часа на класа, само че съгласно интернационалната процедура само във Финландия е независим образователен предмет.
Красимир Вълчев, министър на образованието и науката: Трябва да използваме всички принадлежности, с които разполагаме не просто да ги обучим, само че и да ги възпитаме, тъй като аз самия познавам хора, които са задоволително знаещи, само че въпреки това са нападателни на пътя. Йорданка Фандъкова, кмет на София: Създадохме специфична стратегия за подкрепяне на учебните заведения и детските градини да построяват интерактивни площадки, кабинети по сигурност на придвижването, към този момент 84 учебни заведения са се възползвали от тази стратегия.
Такава площадка има и 119-то учебно заведение. Днес там беше демонстрирано безвредно ръководство на картинг. А 100-те най- положителни възпитаници след втория кръг на олимпиадата ще получат за премия точно гратис образование за картинг.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР