Олигархичен модел на Банско вижда дежурният протестър и храненик на

...
Олигархичен модел на Банско вижда дежурният протестър и храненик на
Коментари Харесай

Каролев към Асен Генов: Ти си паркетен еколог, не си стъпвал в Банско! 


Олигархичен модел на Банско вижда дежурният протестър и готован на фондация „америка за България“ Асен Генов. Само 10 дни на сезон имало тапи на Банско. Пред Нова тв той показа, че решението на Министерски съвет за втория въжен превоз бил в нарушаване на няколко закона и можело да се даде пътя на консеция и туристите да се извозват с електробуси. Апетитни хапки от България се разпределяли до комфортни на властта олигарси, счита Асен Генов.

Явно гледаш Пирин от паветата, нападна икономистът Владимир Каролев. Този човек не е стъпвал в Банско, сподели ядосаният Каролев. Едно и също приказваш 15 години, продължи икономистът и акцентира какъв брой постоянно има опашки за пистите. Няма значими нарушавания на Пирин, съгласно Каролев.

Протестът за отбрана на Пирин е политически, по мнението на Каролев. Част от протестиращите били претенденти за депутати. Имало опит да се спре развиването на зимния спорт у нас. Асен Генов нападна Каролев, че имал ползи в Банско, тъй като имал запориран хотел в курорта. Ти в час ли си, реагира Владимир Каролев. Ти си паркетен еколог, продължи икономистът. Ти не вървиш на избори, а си се пришил там, захапа той Генов.

„Влязохме в „Годината на лифта“ – медиите озвучиха казуса с втория въжен превоз, което за елементарния фен му идва малко допълнително. Проблемът е мотив да се огледа много по-широко към развиването на туристическата промишленост и по-специално планинския туризъм. Трябва да се отстранят всевъзможни политически оцветявания и проблемите да се вкарат в национална тактика за развиването на туризма в България“, разяснява пред Българска национална телевизия Иван Попйорданов.

По думите му в противоположен случай рискуваме да се случат проблемите по морето, презастрояване и една самобитна „Китайска стена“. Според икономиста Красен Станчев, национална тактика няма да реши проблемите в туризма. Предложението за нов въжен превоз ще бъде подложено на оценка за влияние. Нещата са малко по-добре, в сравнение с Витоша. Там има потребност от осъвременяване на цялата инфраструктура.

В Пирин няма да се стигне до застрояване, сподели Красен Станчев. Ако това се случи, банскалии ще излязат простаци. Ако се усили легловата база, самите хора няма да желаят да се усилва легловата база. По-високото предложение води до спад на цените. Хората желаят да си запазят нивото на наемите, изясни Станчев.

Попйорданов посочи, че не можем да се съпоставяме с Алпите, където надморската височина е над 4000 метра. В Австрия да вземем за пример има курорти, където целогодишно се карат ски. В България повече от 3 месеца и половина няма сезон. Трябва да има вземане предвид с географските и климатични особености, прикани Иван Попйорданов.
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР