Олигархът Николай Банев, разследван за тежки икономически престъпления, е станал

...
Олигархът Николай Банев, разследван за тежки икономически престъпления, е станал
Коментари Харесай

Един от най-изявените гангстери в страната стана охранител на Банев в затвора

 Олигархът Николай Банев, разследван за тежки стопански закононарушения, е станал доста непосредствен в пандиза с един от най-изявените гангстери в страната - Камен Балбузанов, прочут като Камен Куката. Останалите пандизчии свидетелстват, че плевенчанинът е нещо като охранител на скандалния пишман предприемач, написа " Уикенд “.

Крими персонажът от Плевен преди време е представител на ВИС за Плевенския регион. През последните години Камен Куката, който има в досието си 11 присъди за обири, безчинство и машинация, стана и очевидец на полицията. Това ненапълно обяснява защо все го съдят и още не са го осъдили по тежките закононарушения, за които го упрекват. Например, Куката беше апетитен като водач на тайфа рекетьори и наркотрафиканти, известни с бруталните си способи. Освен това името му е забъркано и с делото против така наречен " тайфа на Чуковете ", които диктуват търговията с опиати в София и по морето години наред. 

Наскоро обаче той беше оневинен от Спецсъда по делото за рекета над аграрни производители и търговци, тъй като уплашени за сигурността си очевидци се отхвърлиха от показанията си в правосъдната зала. Той обаче има 4-годишна присъда за откраднат детски батут. Виновен или почтен, Куката е в пандиза повече от 2 години. 

Николай Банев наскоро беше изместен от килията на следствието в пандиза и там пътят му се пресякъл с плевенския престъпен престиж. Куката в последно време се изявявал като телохранител на предприемача зад решетките. Според източниците ни се залепил компактно за него и тъй като го взел под крилото си, вече не давал на никого да се доближи до владетелят на " Русалка ". Ако някой се опита да заприказва Банев, Балбузанов незабавно го привиквал да дава пояснение. 

Техните събратя по орис в пандиза забелязали още, че някогашният деятел на Комсомола споделял драговолно храната си, която му пращат извън само и единствено с Куката. Разказват още, че незабавно откакто Банев бил докаран от ареста на следствието, Камен персонално го срещнал с част от пандизчиите. Освен това обяснявал нагоре-надолу, че тези, които ще излизат на независимост в близко време, би трябвало да оказват помощ на брачната половинка на Банев – Евгения. Как тъкмо ще й оказват помощ, не е ясно, само че Куката бил доста съпричастен към всички болки и паники на фамилията.   

Далеч не всички пандизчии обаче били толкоз въодушевени от наличието на олигарха и от подмазваческото държание на плевенския пехливанин. Някои от тях имали близки, изхвърлени от компаниите на Банев и никак не можели да го дишат.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР