Олга Смирнова, една от най-големите звезди на Болшой театър, напусна

...
Олга Смирнова, една от най-големите звезди на Болшой театър, напусна
Коментари Харесай

Примабалерина напусна Болшой театър и осъди войната в Украйна

Олга Смирнова, една от най-големите звезди на Болшой спектакъл, напусна влиятелната балетна натрупа на театъра. Тя е първата балерина, която се взема решение на сходна смела стъпка на фона на войната в. Смирнова ще се причисли към трупата на Националния балет в Амстердам, Нидерландия.

„ Смирнова беше откровена, като изрази намерено позицията си за войната в Украйна, а това прави невъзможна работата й в личната й страна “, се споделя в изказване на балета в Нидерландия.

Смирнова има дядо украинец и се възприема като „ една четвърт украинка “.

„ Аз съм срещу войната с цялата си душа. Никога не съм помисляла, че мога да се срамя от Русия...но през днешния ден усещам, че има преди и след “ – написа тогава тя.

„ Може да не сме в епицентъра на боен спор, само че не можем да останем безразлични към тази международна злополука “, добави балерината.

Смирнова показа, че е обмисляла да напусне Болшой спектакъл още преди спора, само че по всичко наподобява, че протичащото се е наклонило везните да работи по-решително.

„ За мен е привилегия тя да е част от нашата натрупа, въпреки събитията, довели до това решение да са изключително тъжни “, сподели шефът на Националния балет в Нидерландия Тед Брандсен в изказване.

На другия полюс са диригентът Валерий Гергиев и сопраното Анна Нетребко, които отхвърлиха да се разгласят против войната в Украйна и в резултат на това изгубиха работата си на Запад.

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР