Олга Храмова и Йоана Илиева ще играят във втория ден

...
Олга Храмова и Йоана Илиева ще играят във втория ден
Коментари Харесай

Олга Храмова и Йоана Илиева ще спорят за медалите на сабя в турнира за Световната купа в Атина

Олга Храмова и Йоана Илиева ще играят във втория ден на шампионата на сабя дами в Атина, годен за Световната купа. В надпреварата вземат участие 200 фехтовачки от целия свят, а конкуренцията е извънредно висока. България беше показана в първия ден на конкуренцията от шест сабльорки – Олга Храмова, Калина Атанасова, Мариела Георгиева, Белослава Иванова и Кристина Миланова.

Тъй като е N9 в международната класация, Йоана Илиева ще стартира присъединяване си непосредствено във втория ден на надпреварата и ще се бори за медалите. Олга Храмова също се класира за конкуренцията за призовите места и за следващ път през този сезон удостовери отличната си форма. Тя преодоля първия ден от Акрополис куп и влезе измежду най-хубавите 64. В групите Храмова записа 4 победи и 2 загуби, по-късно победи Вероника Василева от Австралия с 15:8, а след още една победа – над Маргожата Кожачук от Полша с 15:10 – се класира за втория ден на конкуренцията.

Така в директните елиминации Олга Храмова излиза против Арачели Наваро от Испания, а Йоана Илиева против Зузана Цизлар от Полша.

Белослава Иванова също излезе от групите след 3 победи и 3 загуби, само че в първия кръг от елиминациите отстъпи пред Аинхоа Перес от Испания с 12:15 и приключи надпреварата на 126 място.

Калина Атанасова, Мариела Георгиева и Кристина Миланова не излязоха от групите в първия ден на шампионата, като Атанасова и Георгиева записаха по 5 загуби и 1 победа, а Миланова – 4 загуби и 1 победа. Така Кристина Миланова е 157, Мариела Георгиева разделя 165-166 място с Чинг Йет Цанг от Хонконг, а Калина Атанасова е 174-175-а дружно с Руо Тинг Джърмейн Тан от Сингапур.

Емма Нейкова не започва в конкуренцията поради травма.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР