Олена Зеленска зове за още оръжия от ЗападаВсяка украинска победа

...
Олена Зеленска зове за още оръжия от ЗападаВсяка украинска победа
Коментари Харесай

Херсон без ток, Донецк под 40 ракети „Град“

Олена Зеленска зове за още оръжия от Запада
Всяка украинска победа би трябвало да е победа на запада

Екологичен потенциал призна „ Гладомора “ за руски геноцид

Украинският град Херсон, неотдавна високомерен от руснаците, се оказа " изцяло " лишен от електричество в четвъртък, заради " тежка бомбардировка " на неговата " съществена инфраструктура ", сподели регионалният шеф Ярослав Яноучевич, представен от Агенция Франс Прес.

„ Херсон е изцяло без електричество “, сподели той в обществената мрежа „ Телеграм “ в четвъртък следобяд, преди да посочи по-късно, че „ продължава тежкото бомбардиране на обект от сериозната инфраструктура “ в квартал на града. При ударите са починали минимум двама души, показва Агенция Франс Прес.

Същевременно минимум един граждански бе погубен, а други девет бяха ранени при украинска бомбардировка над Донецк. Това оповестиха проруските управляващи в Източна Украйна.

Според началника на администрацията на Донецк Алексей Кулемзин украинските войски са изстреляли 40 ракети „ Град “ по града. „ Точно в 7 сутринта те подложиха центъра на Донецк на най-масираната бомбардировка от 2014 година насам “, съобщи Кулезмин в профила си в „ Телеграм “.

Междувременно първата дама на Украйна Олена Зеленска, съобщи в изявление за френското радио „ Франс Интер “, че макар обещаните над 1 милиарда помощи за Украйна на извършената в сряда донорска конференция в Париж, управляващите в Киев ще продължат да се нуждаят от непрекъснато доставяне с оръжия.

С парите от даренията ще можем да възстановим енергийните си мощности, продължи украинската първа дама. Но „ имаме потребност от оръжия, постоянно повече “, напомни тя по време на изявлението.

Украйна се опасява, че интернационалната поддръжка избледнява, че тази борба от повече от 10 месеца е уморителна, трогна се тя. „ Тази война не е единствено наша война, само че е война за европейски полезности, за човешки полезности “, сподели тя. За Олена Зеленска посланието е ясно, всяка украинска победа би трябвало да се схваща като „ обща победа “.

Изправена пред гласовете, които се чуват и упорстват, че е значимо да не се унижава Путин, Олена Зеленска дава отговор: „ Как можем да ядосаме още повече този, който демонстрира най-висока степен на експанзия? “. След това тя съпостави силата на " огромната и структурирана " съветска агитация с " паяжина, която е покрила света ", показва в коментар „ Франс Интер “.

Междувременно в четвъртък Европейският парламент призна в декларация за геноцид глада в Украйна, породен от Съветския съюз преди 90 години и довел до гибелта на няколко милиона души.

В текст, гласуван съвсем единомислещо (507 гласа „ за “, 12 гласа „ срещу “ и 17 „ въздържал се “), евродепутатите, събрани в Страсбург, считат, че този „ Гладомора “ е осъществен „ от руския режим с желанието да унищожи група хора посредством съзнателно причиняване на живот условия, водещи непреклонно до физическото им заличаване ”.



След мнения на папата за малцинствата
Ватиканът се извини на Кремъл за войната в Украйна


Коментарите на папата преди време провокираха бурни реакции в Русия, като съгласно Мария Захарова са „ извращение “.

Ватиканът удостовери в четвъртък, че е поднесено публично опрощение на Русия след мненията на папа Франциск по отношение на хипотетичното грубо държание на съветските етнически малцинства против локалното население в спора в Украйна, съобщи Агенция Франс Прес.

Папа Франциск сподели в изявление в края на ноември, че някои от " най-жестоките " бойци в съветската атака в Украйна " не са с съветска традиция ", а принадлежат към малцинства като " чеченци, буряти ", по отношение на коренното население на тези съветски райони.

Говорителят на съветското външни министерство Мария Захарова, удостовери в четвъртък, че Ватиканът се е извинил след тези забележки на папата, шефът на пресслужбата на Ватикана Матео Бруни уточни: „ В момента мога да потвърдя, че е имало дипломатически контакти в тази посока ”.

Коментарите на папата преди време провокираха бурни реакции в Русия, като Мария Захарова написа в „ Телеграм “: „ Това към този момент даже не е русофобия, това е извращение “. През септември Русия беше упрекната в непропорционално активизиране на мъже от етническите малцинства от Сибир и Кавказ в поддръжка на офанзивата си в Украйна, разяснява Агенция Франс Прес.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР