Олексий Данилов, секретар на украинския Съвет за национална сигурност и

...
Олексий Данилов, секретар на украинския Съвет за национална сигурност и
Коментари Харесай

Киев: Последните няколко дни бяха особено плодотворни за украинската армия

Олексий Данилов, секретар на украинския Съвет за национална сигурност и защита, съобщи, че силите на Киев " извършват първостепенната си задача " в контраофанзивата против съветската войска и че последните няколко дни са били " изключително плодотворни ", съобщи Ройтерс.  
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 11000
" Украинските въоръжени сили извършват първостепенната си задача – оптимално заличаване на жива мощ, съоръжение, хранилища за гориво, военни транспортни средства, командни пунктове, артилерия и сили за Противовъздушна отбрана на съветската войска ", написа той в Туитър.  

" Последните няколко дни бяха изключително плодотворни ", добави Данилов.

" На север и на юг от град Бахмут украинските отбранителни сили не престават да оказват напън върху врага, като го изтласкват от завзетите преди този момент позиции. Те имат непълен триумф, окопали са се в достигнатите линии ", съобщи представителят на генералния щаб на украинската Андрий Ковальов, представен от Укринформ.

Той добави, че съветските сили оказват яростна опозиция и понасят големи загуби. Тежките боеве не престават.

Ковальов означи, че украинските елементи не престават да удържат настъплението на съветските войски в секторите Лиман, Авдеевка и Маринка.

Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна написа във " Facebook ", че от 24 февруари предходната година до 4 юли тази година украинската войска е отстранила към 231 030 съветски военнослужещи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР