Олександър Усик се изказа пламенно в защита на последния си

...
Олександър Усик се изказа пламенно в защита на последния си
Коментари Харесай

Усик с пламенни думи в защита на Джошуа

Олександър Усик се изрече енергично в отбрана на последния си съперник – Антъни джошуа. Украинецът победи 2 пъти подред Ей Джей, с цел да спечли купите на WBO, IBF, IBO и WBA в тежка категория. Усик завоюва короната в тежка категория през 2021 година с единомислещо решение в дванадесет рунда над Джошуа. Той повтори това достижение, с още една победа по точки над Джошуа година по-късно в контрактувания им реванш.

Джошуа, някогашен повторен международен първенец, съумя да отвърне на удара през април, с победа по точки над Джърмейн Франклин. Това беше първият дуел на британеца с новия му треньор Дерик Джеймс.

Много наблюдаващи чакаха Джошуа да нокаутира Франклин, само че борбата се оказа по-трудна от предстоящото. Това докара до рецензии за формата и опциите на Ей Джей. Развива се теорията, че душeвността на Джошуа се е трансформирала, откакто през 2019 година загуби след нокаут от Анди Руис.

" Мисля, че Джошуа просто се нуждае от още малко време, с цел да се възвърне. Той е страховит войник и огромна персона ", съобщи Усик пред Boxing King Media.

" Кои са тези хора, които го съдят? Кои са съдиите? Те излизали ли са в миналото на кръга? Тренирали ли са в миналото и усещали ли са тази болежка? Те нямат право да споделят това. Ако искаш да приказваш за войник, би трябвало най-малко един път в живота си да се качиш на кръга и да минеш през сериозна спаринг сесия. Поне за един рунд, за три минути. Тогава ще имаш право. "

В момента се чака Джошуа да се завърне на кръга през месец август. За тази дата се изследва опцията за реванш с Дилиън Уайт. В случай че Джошуа надделее, задачата му е да се сблъска с някогашния първенец на WBC в тежка категория Деонтей Уайлдър през декември в Саудитска Арабия.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР