Олег Дерипаска вече усети ефектите от американските санкции върху бизнеса

...
Олег Дерипаска вече усети ефектите от американските санкции върху бизнеса
Коментари Харесай

Руско трио, близко до Путин, не е желано на форума в Давос

Олег Дерипаска към този момент усети резултатите от американските наказания върху бизнеса си.

Още по тематиката
Руските милионери се умножават макар глобите

Global Wealth Report на банка Credit Suisse проучва процесите доникъде на 2018 година
22 окт 2018
Дерипаска предложи на Съединени американски щати проект за освобождение от глобите

Руският олигарх ще понижи своя дял в " Русал " от 70 на 45%
14 авг 2018
Руският олигарх Роман Абрамович остава без английска виза

Британски депутати упорстват за по-строг надзор против " прането на съветски пари, което е част от акция на Путин "
21 май 2018 Трима съветски предприемачи с близки връзки с президента на Русия Владимир Путин към този момент не са добре пристигнали на Световния стопански конгрес (WEF) в швейцарския зимен курорт Давос. Олег Дерипаска, Виктор Векселберг и Андрей Костин попадат в забранителния лист на Съединени американски щати с съветски предприемачи и държавни чиновници. Според източници на Financial Times, ходът на WEF е отговор на сериозен американски дипломатически напън да се изолират глобените олигарси.

Алуминиевият олигарх Олег Дерипаска, индустриалецът Виктор Векселберг и президентът на VTB Андрей Костин са получили писма, че не са добре пристигнали на Световния стопански конгрес в Давос. И тримата са познати лица в Давос и до момента са посещавали събитието. Дерипаска е прочут с празненствата, които прави след края на събитието, Векселберг има съществени бизнес ползи в Швейцария, а Костин е отпред на най-международно дейната съветска банка.

И тримата предприемачи са глобени от Съединени американски щати в следствие от близостта си до Владимир Путин. Мерките, които бяха наложени след анексирането от Русия на Крим през 2014 година и спомагателните такива след отравянето на Сергей Скрипал тази година, целят да прекратят достъпа на избрани съветски олигарси и държавни чиновници до американската финансова система и да запорират американските им активи. Допълнителните американски наказания след отравянето на Скрипал мощно ограничиха алуминиевия бизнес на Дерипаска да вземем за пример, като направиха интервенциите с множеството му основни интернационалните клиенти съвсем невъзможни.

Ходът на WEF да се разграничи от тримата е забавен заради мощната акция на уредниците Владимир Путин да посети Давос следващата година. Путин не се е явил персонално на форума от 2009 година и негови представители към този момент са удостоверили пред FT, че и идната година президентът няма да участва. На негово място Русия нормално изпраща някой от заместник-премиерите. Говорител на форума в Давос изясни отсъствието на съветския президент след положените старания с несъвпадащи графици.

Неназовани източници на FT настояват, че в действителност става дума за интензивен американски дипломатически напън над Давос да се разграничи от съветски предприемачи, включени в американския черен лист. Няма правна причина предприемачите да не могат да посетят Давос, само че по този метод им се лишава легитимацията да се показват като част от международния хайлайф, или най-малко това е задачата на начинанието. Руски милиардер и притежател на " Монако " беше задържан по съмнение в корупция
Руският милиардер и притежател на футболния клуб " Монако " Дмитрий Риболовлев е бил задържан във вторник сутринта съгласно френския вестник Le Monde. Той е арестуван в дома си в Княжеството, като е обвинен в корупция. Изданието се базира на свои източници, които настояват, че домът на съветския милиардер е бил претърсен. Освен обвиняванията в корупция, Риболовлев е обвинен в деен и въздържан трафик на въздействие и съучастничество в сходни закононарушения. Заповедта за ареста му пък е издадена от арбитър в Монако. Корупционният скандал избухна преди година, откакто се оказа че висшия служител от министерството на правораздаването на Монако Филипи Наримно е получавал дарове от Риболовлев, с цел да повлияе на делото против швейцарския бизнесмен Бувие. Руският бизнесмен обвиняваше Бувие в голословно повишение на цените на картини на известни художници.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР